Главно Свијет

Шиптари тврде да је и Хрватска спремна да плати кауцију и понуди гаранције за Тачија и Весељија

ОДБРАНА БИВШИХ ГЛАВЕШТИНА ОВК ДОСАД БУЏЕТ КОСОВА* КОШТАЛА ПРЕКО МИЛИОН И ПО ЕВРА
  • Бивши командант ОВК на подручју Кошаре Хисен Бериша изјавио је јуче да, послије Словеније и Аустрије, Хрватска нуди кауцију за хашке оптуженике

ХРВАТСКА државна службеница Ермина Љекај Прљаскај изјавила је да је Загреб расположен да обезбиједи кауцију за некадашњег вођу терористичке ОВК Хашима Тачија и друге хашке притворенике, преноси „Репортери“.

„Постоји могућност да Хрватска да гаранцију, мада за сада нема званичне понуде. Верујем да је Хрватска расположена и у четвртак ће министар спољних послова посјетити Министарство спољних послова у Приштини“, рекла је Прљаскај, преноси „Косово онлајн“.

Она је, између осталог, навела и да Хрватска лобира за либерализацију визног режима за грађане самопроглашеног Косова.

Бивши командант ОВК на подручју Кошаре Хисен Бериша изјавио је јуче да, послије Словеније и Аустрије, Хрватска нуди кауцију за хашке оптуженике.

Он је навео је да је хрватски предсједник Зоран Милановић понудио да буде гаранција у Специјалном суду за пуштање Хашима Тачија и других да се бране са слободе.

„Мој пријатељ из Хрватске рекао ми је да је хрватски предсједник понудио да буде гарант за пуштање на привремену слободу за све који су тамо“, рекао је Бериша.

Тужилаштво Специјалног суда у Хагу припремило је доказе на више од 40.000 страна против челника ОВК, међу којима су Хашим Тачи, Кадри Весељи, Јакуп Краснићи и Реџеп Сељими, који су од 5. новембра у притвору.

Портал „Косово онлајн“ преноси писање приштинских медија да је одбрана седморице бивших лидера ОВК у Специјалном суду у Хагу коштала буџет самопроглашеног Косова 1.578.857 евра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар