Главно РС и матица

Скупштина Београда није конституисана ни у трећем покушају – слиједе нови избори

НА ДВА ПУТА ОДЛАГАНУ КОНСТИТУТИВНУ СЈЕДНИЦУ НИСУ ДОШЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ НИ ВЛАСТИ НИ ОПОЗИЦИЈЕ
  • Нове изборе треба да распише предсједник Скупштине Србије у року од мјесец дана, а да се одрже у року од 45 до 60 дана од дана расписивања избора. Влада треба да именује Привремени орган који ће до избора руководити градом

СКУПШТИНА града Београда није данас конституисана, пошто је председавајући Тома Фила констатовао да поново нема кворума и да је истекао рок за формирање власти у главном граду Србије.

Фила је на почетку сједнице рекао да се нису испунили услови за конституисање градског парламента.

– Оно што сам вам и рекао – избори – рекао је Фила и закључио сједницу.c

У сали није било одборника ни власти ни опозиције.

Ово је био трећи покушај конституисања скупштине, односно сједница којом је предсједавао Тома Фила је први пут одложена 19. фебруара због недостатка кворума, а потом и 1. марта из истог разлога.

Подсјећамо, предсједништво СНС јуче је донијело једногласну одлуку да се иде на нове београдске изборе. Према Закону о локалној самоуправи, уколико се не конституише скупштина у року од два мјесеца од објављивања резултата избора, односно 3. јануара, именује се привремени орган и расписују избори.

Пошто данас није конституисана Скупштина града, односно нису изабрани предсједник Скупштине града и секретар, створени су услови да се распишу нови избори.

Те изборе треба да распише предсједник Скупштине Србије у року од мјесец дана, а да се одрже у року од 45 до 60 дана од дана расписивања избора.

Влада треба да именује Привремени орган који ће до избора руководити градом.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар