Главно Странке

СНСД: Уклањање видеа о пресуди генералу Младићу са Фејсбука – удар на истину

ДО МОМЕНТА УКЛАЊАЊА – ВИДЕО ВИДЈЕЛО 700.000, А 2.000 ОСТАВИЛО КОМЕНТАРЕ КОЈИ СУ ТАКОЂЕ НЕСТАЛИ
  • Странка саопштила: „То представља још један удар на истину и право нашег народа да јавно износи своје мишљење, јер се у самом видеу износе ставови предсједника странке Милорада Додика које дијели већина српског народа

СА ЗВАНИЧНИХ налога СНСД на друштвеној мрежи Фејсбук уклоњен је видео садржај Генерал се данас уписао у легенду“ у којем су пренесени ставови предсједника странке Милорада Додика о пресуди генералу Ратку Младићу коју је донио Механизам у Хагу, саопштено је из СНСД-а.

Из СНСД-а истичу да за њих ово представља „још један удар на истину и право нашег народа да јавно износи своје мишљење, јер се у самом видеу износе ставови предсједника странке Милорада Додика које дијели већина српског народа“.

– У тренутку уклањања овај видео је видјело више од 700.000 корисника Фејсбука, а о њему се у коментарима изјаснило више од 2.000 људи који су изнијели различите ставове. Уклањањем овог видеа уклоњени су и ставови тих људи, којима је на овај начин ускраћено право на изношење мишљења – наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а наводе да су приликом продукције овог садржаја били свјесни могућих забрана или санкција, али нису жељели да због њих одступе од указивања на истину.

– Уклањање овог видеа сматрамо једном врстом напада на јавно и отворено изношење ставова. Ово представља логичан слијед догађаја након што су неке теме постале забрањене и након што су наши грађани приморани да се о тим темама на друштвеним медијима оглашавају користећи знакове интерпункције или избјегавајући да се о њима директно изјашњавају – наводи се у саопштењу.

Из СНСД-а наглашавају да нису и никада неће бјежати од тога да јавно износе истине о свим темама важним за српски народ, јер би се, наводе, „у противном сврстали на страну оних који на тај начин насилно желе да забране нашем народу да износи било какво, а посебно истинито мишљење о темама које су нам важне“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар