Главно Федерација/БиХ

Шпирић: Инцко је додатно погоршао стање и угрозио заједничку будућност народа у БиХ

ЗБОГ ПОТЕЗА ПОПУТ ИНЦКОВОГ – БиХ ЋЕ ОСТАТИ ПРОТЕКТОРАТ
  • Инцко је провео године овдје добро ухљебљен, с високом платом без било каквих корисних активности и завршава мандат са још једном великом штетом по БиХ иако је сву своју пажњу и мржњу усмјерио ка Републици Српској и Србима. Морамо га разочарати јер на наше институције и на нас он утицати не може

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић истакао је да је Валентин Инцко успио да на одласку дигне тензије у БиХ на макисмум и додатно погорша стање и угрози заједничку будућност народа у БиХ.

Коментаришући за Срну данашњу одлуку одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка да наметне измјене Кривичног закона у вези с негирањем геноцида, Шпирић је оцијенио да ће то имати далекосежне посљедице, али да треба сачекати да се о свему изјасне институције Републике Српске, посебно Народна скупштина.

“Како ћемо се понашати у будуће као представници Републике Српске у Сарајеву знаћемо конкретније након званичних реакција институција Републике Српске. У сваком случају, оваквим одлукама високи представник показује какав је, колики и постоји ли уопште суверенитет БиХ”, рекао је Шпирић.

Он је додао да је Инцко овом неразумном одлуком отворио простор за долазак новог високог представника јер му је закомпликовао и онако проблематичан долазак у земљу са прегршт проблема.

Шпирић сматра да ће због оваквих поступака какв је Инцков, БиХ остати протекторат јер о њеној судбини одлучују осредњи међународни чиновници, а не њени легални и легитимни представници у институцијама власти.

“Инцко је провео године овдје добро ухљебљен, с високом платом без било каквих корисних активности и завршава мандат са још једном великом штетом по БиХ иако је сву своју пажњу и мржњу усмјерио ка Републици Српској и Србима. Морамо га разочарати јер на наше институције и на нас он утицати не може”, закључио је Шпирић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар