Главно Федерација/БиХ

Шпирић: Надам се доброј сарадњи на оним пројектима поводом којих смо саласни

НОВИ ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ ДОМА НАРОДА ПС БиХ ЖЕЛИ ДА ТО ТИЈЕЛО ВЕЋ ОД МАРТА РАДИ ПУНИМ КАПАЦИТЕТОМ
  • Никола ШПИРИЋ: Било би добро да све што је потписано у програму – и на нивоу БиХ и на ентитетским нивоима – прође без блокада, да постигнемо консензус и да се ствари помјерају напријед

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, Никола Шпирић, рекао је након конститутивне сједнице тог дома да ће учинити све да до краја фебруара буде одржана наредна сједница на којој би била изабрана радна тијела, како би у пуном капацитету могли да доносе одлуке и законе у складу са Уставом БиХ.

Шпирић очекује да ће се радити у интересу грађана БиХ, у складу са Уставом и Дејтонским мировним споразумом.

– Имам част и одговорност да предсједавам првих осам мјесеци, других осам мјесеци ће Кемал Адемовић, а потом Драган Човић – навео је Шпирић.

Коментаришући чињеницу да га приликом избора нису подржали делегати из СДА, који су потом приговарали што њихов кандидат за Колегијум Дома Шефик Џаферовић није добио подршку српског клуба, Шпирић је рекао да о досљедности и недосљедности појединих политичких партија оне саме говоре.

– Надам се да ћемо остварити добру сарадњу на оним пројектима гдје смо сагласни – навео је Шпирић.

Изразио је наду да ће се радити на постизању консензуса и да ће оно што је потписано у програму и на нивоу БиХ и на ентитетским нивоима протећи без блокада, да ће бити постигнут консензус и да ће се ствари помјерати напријед.

Шпирић сматра да је могуће у овом мандату постићи и консензус о измјенама Изборног закона.

На конститутивној сједници Дома народа Парламентарне скупштине БиХ делегати су положили заклетву и изабрано је руководство овог дома, чиме је комплетирана власт на нивоу БиХ, након прошлогодишњих општих избора.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар