Главно РС и матица

Србија ће наредних дана помоћи општини Билећа са 500.000 евра

МИЛОРАД ДОДИК, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ И РАДОВАН ВИШКОВИЋ ПОСЈЕТИЛИ ИСТОЧНОХЕРЦЕГОВАЧКУ ОПШТИНУ
  • ВУЧИЋ: Србија помаже Билећи јер јој је сваки дио српског народа подједнако важан, ма гдје био
  • Начелник општине Веселин ВУЈОВИЋ: Посјета предсједника Српске и Србије историјска је за Билећу. Народ се осјећа сигурније јер зна да је Србија уз Српску

ПРЕДСЈЕДНИЦИ Републике Српске и Србије -Милорад Додик и Александар Вучић – и премијер Српске Радован Вишковић посјетили су општину Билећа и на састанку са начелником најавили новчану помоћ овој локалној заједници, која је оптерећена дуговима и буџетским дефицитом.

Из Републике Србије врло брзо ће бити дозначено 500.000 евра, а најављена је и даља помоћ Владе Републике Српске.

– Република Србија дозначиће у наредних неколико дана 500.000 евра, како би Билећа на неки начин изашла из финансијских проблема. Србија ће помоћи и у финансирању доградње вртића, реконструкцији градске библиотеке, као и у помоћи у водоснабдијевању МЗ Баљци – рекао је начелник општине Веселин Вујовић.

Истакао је да је посјета два предсједника, предсједника Српске и Србије, историјска за Билећу.

– Народ се осјећа сигурније јер зна да је Србија уз Српску – поручио је он.

Вујовић је додао да ће општина Билећа са ових милион КМ моћи да измири дугове према Пореској управи и добављачима, те да исплати дио заосталих плата корисницима локалног буџета.

Додика, Вучића и Вишковића по доласку у Билећу дочекао је велики број грађана, као и дјеца из вртића „Будућност“ обучена у народне ношње.

Предсједник Србије рекао је да ће Србија помоћи људима у овој херцеговачкој општини јер јој је сваки дио српског народа подједнако важан, ма гдје био.

Предсједник Српске истакао је да је поносан на грађане Билеће, који су исказали велику љубав према Србији и уприличили лијеп дочек предсједнику Александру Вучићу.

Данашња посјета и најављена подршка за грађане Билеће означавају важан помак.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар