Главно Свијет

Стано: Борељ позвао Вучића и Куртија на састанак у Брисел

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ДАТУМ ТРОЈНОГ САСТАНКА БИТИ ОБЈАВЉЕН „У ДОГЛЕДНО ВРИЈЕМЕ“
  • Ана Писонеро, портпаролка европског комесара за проширење Оливера Вархељија је потврдила да се комесар данас састао са потпредсједником привремених приштинских институција Бесником Бисљимијем

ПОРТПАРОЛ Европске уније за спољну политику Петер Стано рекао је да је високи представник Жозеп Борељ позвао предсједника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија на састанак у Брисел, а да ће датум бити ускоро најављен, пише Танјуг, а преноси РТС.

Стано је на прес-конференцији рекао да су Вучић и Курти позвани на састанак.

– Неколико пута смо рекли да ће бити састанка Вучића и Куртија. Високи представник Жозеп Борељ већ их је позвао да дођу у Брисел. Тачан датум састанка биће најављен у догледно вријеме – рекао је Стано.

Аљбин Курти, Мирослав Лајчак, Жозеп Борељ и Александар Вучић у Бриселу

Ана Писонеро, портпаролка европског комесара за проширење Оливера Вархељија је потврдила да се комесар данас састао са потпредсједником привремених приштинских институција Бесником Бисљимијем.

– Приштина је јавно објавила своју намјеру да поднесе апликацију за чланство у ЕУ. Европска комисија не може то да коментарише. Према европским договорима процедура за апликацију је јасна и каже да Савјет ЕУ треба да је размотри када апликација буде поднесена – рекла је Писонеро.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар