Главно РС и матица

Стефановић: Хрватској смета што Вучић не клима главом на свако њено саопштење

„ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ НЕ ИЗВРЋЕ ИСТОРИЈСКЕ ЧИЊЕНИЦЕ И ГОВОРИ ОНО ШТО ЈЕ ИСТИНА“

МИСЛИМ да Хрватска прије свега има проблем са Александром Вучићем зато што је предсједник своје земље, који мисли својом главом и који се бори за националне интересе Републике Србије, изјавио је данас Танјуг потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, реагујући на саопштење Министарства вањских и еуропских послова Хрватске.

Не само што Александар Вучић није урадио ништа лоше, већ је напротив значајно помогао у унапређењу положаја хрватске националне мањине у Србији, што показује да они заправо не могу да прихвате председника Србије који неће бити само пуки извршилац онога што Хрватска каже и неће само климати главом на свако њихово саопштење“, рекао је Стефановић.

Он подсјећа да су, нажалост, „имали и претходне владе у Србији, које су сваки хрватски став и сваку њихову тврдњу дочекивали са потпуним фанатизмом и одушевљењем, те је очигледно да је Хрватска навикла на такво нешто“.

„Данас имамо председника Србије, који се бори за своју земљу и за поштовање свих националних мањина у нашој земљи, али који неће да изврће историјске чињенице и хоће да говори о ономе што је истина. И мислим да је то суштина њиховог проблема“ нагласио је Стефановић.

Хрватско министарство данас је у саопштењу оцијенило „као крајње неприхватљиву изјаву предсједника Србије Александра Вучића, којом оправдава оружану побуну против хрватских власти са циљем рушења уставноправног поретка почетком деведесетих година“.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар