Главно РС и матица

Стефановић: Мој отац нема никакве везе са извозом оружја

„У С. АРАБИЈУ ОРУЖЈЕ ИЗВОЗЕ И ДРЖАВЕ ПОПУТ САД И БРИТАНИЈЕ, ЗАШТО ТО НЕ БИ СМЕЛА И СРБИЈА?“
  • Поводом тврдњи портала „Армс воч“ у којима се његов отац, Бранко Стефановић, доводи у везу са извоз оружја у Саудијску Арабију из које се касније одлази у Јемен, Небојша Стефановић навео да „Армс воч“ није међународни портал, да је регистрован у Бугарској и да га прати стотинак људи

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић негирао је данас наводе да је фирма ГИМ, која се бави извозом оружја, у власништву његовог оца Бранка Стефановића и истакао да његов отац није власник те, нити било које фирме која се бави извозом наоружања.

„Мој отац није власник те фирме нити има било какве везе са извозом оружја“, рекао је Стефановић новинарима после презентације српско-кинеске мјешовите патроле, а на питање о тврдњама портала „Армс воч“ у којима се доводе у везу Стефановићев отац и извоз оружја у Саудијску Арабију из које се касније одлази у Јемен.

Стефановић је навео да „Армс воч“ није међународни портал, да је регистрован у Бугарској и да га прати стотинак људи.

Подсхетио је да су се поводом тог питања огласили Министарство одбране и фирма „Крушик“ и више пута пружили конкретне податке.

„Када се сви огласе и дају податке, онда морате да се браните од нечега што је неко навео на парчету папира и рекао да је то истина. Државне институције су понудиле конкретне доказе, а мој отац са тим нема никакве везе“, рекао је Стефановић.

Нагласио је да Србија не извози оружје у Јемен, већ искључиво у земље које имају међународну дозволу и нису под међународним санкцијама.

Како је рекао, никада се нико није жалио нити је тврдио да је Србија продала оружје некој земљи за коју нема довољно информација.

„Државе попут САД-а и Велика Британија извозе оружје у Саудијску Арабију, као и велики број држава ЕУ. Зашто би то било забрањено само Србији, не видим разлог“, рекао је Стефановић.

Примхетио је да се тема о извозу оружја спомиње када се помене 60 милијарди динара које су прошле преко рачуна Драгана Ђиласа и када се спомене корупција у редовима бивше власти.

Представници дихела опозиције раније су оптужили предсхедника Србије Александра Вучића и оца министра Стефановића, Бранка Стефановића, да стоје иза извоза оружја из Србије у Саудијску Арабију, које преко посредника наводно завршава у Јемену.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар