Главно РС и матица

Стефановић: Приведено 15 учесника инцидента пред парламентом – држава ће зауставити насиље

„ПОЛИЦИЈА И ДРУГИ ДРЖАВНИ ОРГАНИ БРЗО ЋЕ И ЕФИКАСНО РЕАГОВАТИ У ОВАКВИМ СИТУАЦИЈАМА“
  • Данашњи физички насртај Бошка Обрадовића и дела присталица Савеза за Србију на народне посланике и друге људе који су покушавали да уђу у скупштину оцењујем као чист фашизам. Физичко обрачунавање са људима, и да их уз то малтретирате, цепате, насрћете на њих и претите им батинањем и свим другим зато што мисли другачије од вас, никада није, неће и не сме да буде дозвољено у нашој земљи

МИНИСТАР унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција привела 15 људи због учешћа у данашњим инцидентима испред зграде парламента и додао да ће они ускоро бити изведени пред судове за прекршаје који ће им изрећи казне у складу са законом.

„Данашњи физички насртај Бошка Обрадовића и дела присталица Савеза за Србију на народне посланике и друге људе који су покушавали да уђу у скупштину оцењујем као чист фашизам. Физичко обрачунавање са људима, и да их уз то малтретирате, цепате, насрћете на њих и претите им батинањем и свим другим зато што мисли другачије од вас, никада није, неће и не сме да буде дозвољено у нашој земљи“, навео је Стефановић у писаној изјави.

Он је додао да очекује да људи схвате да насиље није пут.

„Хоћу да поручим свима да ће полиција и остали надлежни државни органи веома брзо и ефикасно реаговати у оваквим случајевима и нећемо дозволити да било ко буде жртва насиља, да било коме буду угрожена права и слободе и да било ко трпи било какву врсту тортуре, зато што има другачији став о Србији или зато што има право да другачије политички делује“, рекао је он.

Стефановић је рекао да ће држава и полиција „и те како умети да одговоре“ свима који буду посегли за насиљем.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар