Главно Скупштина РС

Стевандић: Ако Бошњаци прихвате одлуку Уставног суда РС о непокретној имовини – имаћемо релаксацију односа

НЕЋЕ БИТИ ДОБРО ДА ПРЕВЛАДАЈУ СНАГЕ КОЈЕ ЋЕ ХТЈЕТИ ДА ТО ПИТАЊЕ ПРЕБАЦЕ НА НИВО БиХ

У ЗАВИСНОСТИ од тога како ће се понашати Бошњаци у вези са одлуком Уставног суда Републике Српске о неприхватању бошњачког вета на Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, моћи ће се процијенити да ли су расположени за релаксацију или ескалацију односа у БиХ, сматра предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић.

– Уколико превладају снаге које ће покушати да то пребаце на ниво БиХ, онда је то допринос некој врсти ескалације сукоба и неразумијевања. Ако прихвате да је то суверена одлука Уставног суда Републике Српске, онда ћемо ићи у процес деескалације, „ресета“ и поправљања међусобних односа – рекао је Стевандић Срни.

Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске није прихватило захтјев Бошњака за утврђивање повреде виталног националног интереса у Закону о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, јер, како је образложено, није конкретизован.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 28. децембра прошле године Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти којим се уређује својина коју користе субјекти који врше ту власт од потписивања Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар