Главно Скупштина РС

Стевандић: Хелез изазива сукобе, али је једнако важно – да ли је он нечији џојстик

„НЕОСПОРНО ЈЕ ИЗНИО НЕИСТИНУ, ПРЕКРШИО ЗАКОН И ПОНАШАО СЕ НЕУСТАВНО“
  • Предсједник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Занима како ће се према Зукану Хелезу понашати правосуђе БиХ и да ли ће га ослободити док оптужује предсједника Српске иако је Милорад Додик само вршио своју уставну функцију

ТВРДЕЋИ да у Републици Српској постоје кампови за војну обуку, министар одбране у Савјету министара БиХ Зукан Хелез, покушава изазвати сукобе, рекао је Ненад Стевандић предсјендик НСРС.

– Зато је битно одговорити да ли је то резултат Хелезовог несналажења, лошег образовања и комуникације или је он нечија полуга и џојстик који намјерно прави инциденте у БиХ – поручио је Стевандић.

Истакао је да га занима како ће се у вези са тим понашати правосуђе БиХ и да ли ће ослободити Хелеза, док с друге стране оптужује предсједника Српске иако је Милорад Додик само вршио своју уставну функцију.

– Да ли ће правосудне институције ослободити Хелеза када позива на сукобе, отворено лаже и таргетира Српску као мјесто у коме се наводно обучавају неке нелегалне формације? – упитао је Стевандић.

Он је додао да је Хелез већ требао бити у правосудном процесу јер је неспорно изнио неистину, прекршио закон, те се понашао неуставно.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар