Главно Скупштина РС

Стевандић: Наша имовина је неприкосновена – нико неће спријечити њено књижење

НАГЛАСИО ДА ЋЕ СРПСКА СВОЈУ ИМОВИНУ БРАНИТИ СВИМ СРЕДСТВИМА ЈЕР БЕЗ ЊЕ НЕ БИ ПОСТОЈАЛА
  • Предсједник НС РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Зна Бећировић врло добро да прича о сукцесији бивших југословенских република нема никакве везе са власништвом над имовином, а зна и да у Уставу БиХ нема ниједног члана, зареза нити слова о имовини БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да ће Република Српска свим средствима бранити своју имовину и да нико неће спријечити њено књижење.

– Значи наша имовина је неприкосновена јер без ње не постојимо – рекао је Стевандић, коментаришући то што су чланови Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић у процедуру упутили приједлог закона према којем је „БиХ носилац права власништва над цјелокупном државном имовином“.

Он је навео да Федерација БиХ може располагати својом имовином како хоће и да се у то предствници Српске неће мјешати.

Стевандић је рекао да Бећировић врло добро зна да прича о сукцесији бивших југословенских република нема никакве везе са власништвом над имовином, као и да у Уставу БиХ нема ниједног члана, зареза нити слова о имовини.

– Бећировић врло добро зна да Уставом Републике Српске, па чак и Брчко дистрикта регулисано питање имовине. Сви они знају да је Брчко дистрикт који је заједничко власништво Републике Српске и Федерације БиХ као кондоминијум укњижио имовину на Брчко дистрикт – нагласио је Стевандић данас у Мркоњић Граду.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар