Главно Скупштина РС

Стевандић: Опозиција је поводом закона о тржишту вина све промашила, потребни су јој – сукоби

ЗАКОН СРПСКЕ О ВИНАРСТВУ И ВИНУ ОСТАЈЕ НА СНАЗИ, ДАКЛЕ – РС УРЕЂУЈЕ СВОЈУ ПРОИЗВОДЊУ ВИНА

ПРЕДСТАВНИЦИ опозиције добиће правно образложење на захтјев да се парламент Српске изјасни о приједлогу закона о организацији тржишта вина у БиХ. Све су промашили, само су погодили да изазивају сукобе, нагласио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

– Немамо ми никакав проблем са опозицијом. Они ће, изгледа, добити правно образложење на њихов захтјев. Нису тражили сједницу колегијума гдје су свјесно избјегли да расправљамо о томе, него су правили медијску припрему за будуће сукобе и за ширење неких наших, да кажемо, властитих свађа, што је непотрено – изјавио је Стевандић.

Стевандић је навео да све оно што тврде из опозиције није тачно.

– Ни закон о вину није тачан, он омогућава Републици Српској да у року од годину дана тај закон прихвати или не прихвати, а да прије тога помогне својим винарима и то је закон о тржишту који је из спољно-политичког опсега, дакле пласмана вина у иностранство, а закон о винарству и вину и даље је на снази Републике Српске и Република Српска уређује производњу вина. Дакле, све су промашили, само су погодили да изазивају сукобе –  истакао је Стевандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар