Главно Странке

Стевандић: Побиједили смо Инцка – морамо остати чврсти да то верификујемо

УВЈЕРЕН ЈЕ ДА ПОЛЧИТИЧКИ ПРЕДСТАВНИЦИ САДА ИМАЈУ ВЕЛИКУ „НЕВИЂЕНУ ПОДРШКУ НАРОДА РС“
  • Предсједник Уједињене Српске Ненад СТЕВАНДИЋ: „Јако велика подршка за ове наше потезе је и у Србији и шире. Сви разумију да се боримо за демократска права и да је оно што радимо у духу европског законодавства и демократских традиција

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да политички представници имају евидентну, велику и невиђену подршку народа након што су заједнички у Народној скупштини усвојили Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримјењивању одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка.

Јако велика подршка за ове наше потезе је и у Србији и шире. Сви разумију да се боримо за демократска права и да је оно што радимо у духу европског законодавства и демократских традиција”, рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да се српски политичари, након наметнуте Инцкове одлуке, боре против забране људима да слободно говоре, те покушаја да ти људи буду затварани.

Потпуно смо сигурни да смо побиједили Инцка и сада морамо остати чврсти да то верификујемо. Глас народа је глас Бога и одлично знамо шта наш народ мисли. Никад нисмо имали већу подршку у том смислу”, рекао је Стевандић.

Он је нагласио да ово нису “деведесете” већ 2021. година у којој је слобода говора основно људско начело које нико не смије да угрози.

“Цијели слободни свијет ће стати иза нас”, поручио је Стевандић.

Народна скупштине Републике Српске јуче је на посебној сједници у Бањалуци по хитном поступку усвојила Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримјењивању одлуке високог представника.

Инцко, који је недавно поднио оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар