Главно Странке

Стевандић: Само јединством можемо одбити све нападе и одбранити Републику Српску

ПРИЈЕМ У БАНСКИМ ДВОРИМА ПОВОДОМ ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: У очекивању нових напада који се односе на финансијску стабилност Српске, њен уставни поредак и безбједност, институције и функционере – те нападе који неће стати и то турбулентно вријеме мораћемо пролазити заједно
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Нама је потребно да што више политичких снага, које су патриотски оријентисане, разумију процесе, као и колико је важно наше удруживање

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да само кроз јединство Република Српска може бити одбрањена и одбијен сваки напад.

Током обраћања на свечаном пријему поводом осам година постојања и рада странке, Стевандић је поручио да је Уједињена Српска брзо остварила свој парламентарни статус.

Према његовим ријечима, дошло је вријеме да се Република Српска суочава са новим изазовима који ће се поклопити и са локалним изборима наредне године.

– У очекивању нових напада који се односе на финансијску стабилност Српске, њен уставни поредак и безбједност, институције и функционере, те нападе који неће стати и то турбулентно вријеме мораћемо пролазити заједно – истакао је Стевандић.

Он је додао да се вриједност мора темељити на традицији, што Уједињена Српска показује са својим младим члановима који његују такве вриједности.

Стевандић каже да се традиција не смије заборавити, како славска, тако и породична.

Предсједник Уједињене Српске је нагласио да ова странка има неколико градоначелника, посланика у парламенту Српске, предсједника Скупштине.

– Ми нисмо кокетирали са опозицијом, ни преговарали са странцима и увијек смо јасно и гласно износили своје ставове, све на бази поштовања – закључио је Стевандић.

Цвијановић: Дјеловање Уједињене Српске обиљежило је нашу политичку сцену

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је осам година постојања Уједињене Српске, поручивши да је напредан рад ове странке нешто што је обиљежило политичку сцену Републике.

Цвијановиће је током обраћања на свечаности у Бањалуци поводом осам година постојања Уједињене Српске истакла да је ово вријеме у којем се дешавају и одвијају многи тешки и компликовани процеси.

– Нама је потребно да што више политичких снага, које су патриотски оријентисане, разумију процесе, као и колико је важно наше удруживање – рекла је Цвијановић.

Она је изразила захвалност за коалициони рад и дјеловања коалиције која иде у сусрет свим догађајима.

Цвијановићева је захвалила предсједнику Уједињене Српске Ненаду Стевандићу и за успјешно вођење Народне скупштине Српске.

Честитку поводом осам година рада Уједињеној Српској упутио је и предсједник Српске напредне странке Милош Вучевић, која је прочитана на свечаном пријему, а у којој је наведено да је дубоко укоријењено чврсто пријатељство које се односи на вриједности које дијеле, а то су очување мира и тежња ка бољој будућности.

Свечаном пријему у Банском двору у Бањалуци поводом осам година постојања и рада Уједињене Српске присуствовали сз републички званичници, представници дипломатског кора, гости из региона и иностранства, као и коалициони партнери.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар