Главно Скупштина РС

Стевандић: Шмит нема подршку ЕУ и СБ УН, а у БиХ – два конститутивна народа

ОБРАЋАЊЕ НА ПОСЕБНОЈ СЈЕДНИЦИ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Припремљени су закључици са ове сједнице, а један од њих предвиђа да се сваки акт против институција, надлежности и званичника Републике Српске који нема упориште у међународном праву прогласи – терористичким

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да су све кризе у БиХ почеле наметањем одлука странаца.

У обраћању на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, подсјетио да је Република Српска реаговала и да и даље указује да Кристијан Шмит нема легитимитет.

Нагласио је да Шмит нема подршку Европске уније и Савјета безбједности УН, а у БиХ ни подршку два конститутивна народа.

Он је истакао да ће Република Српска бранити свој институционални опстанак у највишем законодавном тијелу – Народној скупштини.

– Република Српска је настала у миру, одбрањена је у рату, а данас је њен опстанак угроженији због настојања колективног Запада – рекао је Стевандић.

Он је рекао да су припремљени закључици и да један од њих предвиђа да се сваки акт против институција, надлежности и званичника Републике Српске који нема упориште у међународном праву, прогласи терористичким.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар