Главно РС и матица

Столтенберг признао да је НАТО бомбардовао Србију да би срушио Милошевића

РИТУАЛНО ЈЕ ПОМЕНУО И „ЗАШТИТУ ЦИВИЛА“, А ГОВОРИО И О СВОМ ДЈЕТИЊСТВУ У БЕОГРАДУ

ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да многи људи у Србији и даље имају лоша сјећања на бомбардовање 1999. године.

Он је рекао да је то урађено како би се заштитили цивили и зауставила власт тадашњег предсједника Југославије Слободана Милошевића.

„Нагласио сам да смо то урадили да бисмо заштитили цивиле и зауставили Милошевићев режим. Али, моја најважнија порука је да морамо да гледамо у будућност“, рекао је Столтенберг за Радио-телевизију Србије послије предавања на Филолошком факултету, на којем су студенти највише питања имали о бомбардовању Југославије.

Он је додао да НАТО подржава дијалог Београда и Приштине и то не само политички.

„Дијалог је потребан због превазилажења разлика и проналаска политичког рјешења. НАТО га подржава, не само политички, већ и зато што смо присутни на Косову у виду Кфора, чији је задатак очување сигурности. И даље ћемо бити ту да заштитимо све заједнице“, рекао је Столтенберг.

Он је послије предавања на Филолошком факултету посјетио Студентски парк.

Столтенберг се за РТС осврнуо и на своје детињство у Београду и рекао да се сјећа „првог сладоледа на Калемегдану“ и дјечје пјесмице „Ринге ринге Раја, дош’о чика Паја“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар