Главно Странке

Суђење Додику је сарајевска чаршијска правосудна представа у режији Запада

У СРПСКОЈ ОД НАСТАВКА СУЂЕЊА НЕ ОЧЕКУЈУ НИШТА ДОБРО ЈЕР СУ СЕ УВЈЕРИЛИ ДА ИЗ САРАЈЕВА - НЕ СТИЖЕ
  • Члан Главног одбора СНСД Рајко ДОДИК: Предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора „Службеног гласника“ Милош Лукић само су радили свој посао у складу са Уставом и законом Републике Српске, а неко је одлучио да они због тога одговарају, иако је уобичајено да се одговара онда када се поступа супротно томе

ПОСТУПАК против предсједника Републике Српске Милорада Додика пред Судом БиХ је процес у чијем је средишту удар на уставно уређење и интегритет Српске, ма колико се његови творци и извршиоци трудили да га представе другачије, рекао је члан Главног одбора СНСД-а Рајко Додик.

Изразио је увјерење и да ће и ове сриједе, за када је заказан наставак суђења предсједнику Српске, то бити наставак чаршијске правосудне представе у режији Запада, у којој чак ни они који су добили сценарио и опис своје улоге, више нису сигурни шта више да раде како би до изнемоглости развлачили поступак без смисла и правног основа.

Навео је да су предсједник Републике Српске Милорад Додик и вршилац дужности директора „Службеног гласника“ Милош Лукић само радили свој посао у складу са Уставом и законом Републике Српске, а неко је одлучио да они због тога одговарају, иако је уобичајено да се одговара онда када се поступа супротно томе.

– Уобичајено и нормално, али БиХ је очигледно земља апсурда у којој су људи спремни газити по сопственој професији и њеним нормама како би водили поступке по жељама неких страних званичника и самопрокламованих високих представника – рекао је Додик Срни.

Он је истакао да од овог процеса не очекује ништа добро, јер су сви у Републици Српској већ навикли на то да из Сарајева не стиже ништа добро за Српску и њене грађане.

– Очекујем да и у сриједу у Суду БиХ осмисле нови начин којим ће покушати да понизе Републику Српску и њене грађане, несвјесни да свим тим процесним грешкама и сличним само срозавају свој углед, мада је упитно колико га уопште и имају – рекао је Додик.

Додао је да очекује и провокације од сарајевске јавности и разних хушкача, али да је сигуран да ће и предсједник Српске и сви они који дођу да му пруже подршку и овог пута показати да су изнад тога и да неће допустити да дође до инцидената било ког вида.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар