Главно Скупштина РС

Шулић: Опозиција манипулише борцима, посебна сједница – чим буде 28 потписа

ВЕТЕРАНИ СЕ ПРВО ОКУПИЛИ У ПАРКУ „МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ“, ПОТОМ – ИСПРЕД ПАРЛАМЕНТА
  • Потпредсједник НСРС Денис ШУЛИЋ: Нико не саботира сазивање посебне сједнице. Када се испуне могућности по пословнику сједница ће бити одржана

У БАЊАЛУЦИ је одржан Колегијум НСРС о захтјеву клубова посланика СДС-а, ПДП-а и ДНС-а и посланичке групе СПС-а да се сазове посебна сједница посвећена стању у борачкој популацији.

Потпредсједник НСРС Денис Шулић истакао је након сједнице Колегијума да опозиција свјесно манипулише борцима.

Шулић је истакао да Колегијум НСРС не може расправљати о посебној сједници ако није испоштована процедура.

– Посланици то знају и нису то рекли борцима. Посебна сједница може да се сазове са минимално 28 потписа посланика. Ако буде захтјева, у најкраћем року сазваћемо сједницу. До тада не постоји могућност да се сазове сједница. Нико не саботира сазивање посебне сједнице. Када се испуне могућности по пословнику сједница ће бити одржана – поручио је Шулић.

Навео је да опозиција скупља политичке поене.

– Нико не може рећи да Влада Српске није ништа учинила за борце. Влада им константно помаже – рекао је Шулић.

Миладин Станић, предсједник Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини РС, рекао је да ће опет скупити 28 посланичких потписа како би се поново одржала посебна сједнице на којој ће расправљати о стању борачке популације.

У Бањалуци је одржан скуп ветерана незадовољних положајем борачких категорија.

Ветерани су се прво окупили у Парку „Младен Стојановић“, а након тога и пред Народном скупштином Републике Српске гдје су затражили да се питање бораца нађе на дневном реду сједнице Парламента.

Ветеранима су се испред НСРС придружили посланици ПДП-а Јелена Тривић и Љубиша Крунић, посланици СДС-а Небојша Вукановић и Дарко Бабаљ, а дочекала их је портпаролка ПДП-а Ања Петровић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар