Главно РС и матица

Тачи тврди да је са Трампом имао „сјајан сусрет“, а са Меркел сједио сам за столом

ТВРДИ ДА ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИК САД ДАО ПУНУ ПОДРШКУ „СВЕОБУХВАТНОМ СПОРАЗУМУ СРБИЈЕ И КОСОВА“

ПРЕДСЈЕДНИК шиптарског Косова Хашим Тачи изјавио је да се са америчким предсједником Доналдом Трампом током разговора у Паризу сагласио о потреби да се постигне коначни и свеобухватни споразум Косова и Србије.

Он је истакао да би тај споразум Приштини омогућио пријем у НАТО, УН и ЕУ.

„На дан када обиљежавамо стогодишњицу окончања Првог свјетског рата, сложили смо се са предсједником Трампом о потреби да се прошире мир и помирење на Западном Балкану постизањем коначног и свеобухватног споразума Косова и Србије“, написао је Тачи на Твитеру.

Он наводи да је у Паризу кратко разговарао и са њемачким канцеларом Ангелом Меркел „о могућности постизања свеобухватног мировног споразума Косова и Србије“.

„Обоје смо се сложили да је подршка Њемачке кључна за тај споразум и за наше чланство у ЕУ“, навео је Тачи.

Тачи је раније на Твитеру написао да је у суботу навече са Трампом имао „сјајан сусрет“ током којег је шеф Бијеле куће изразио „стоодстотну подршку правно обавезујућем споразуму Косова и Србије“.

Уз поруке о разговорима с Трампом и Меркеловом, Тачи је објавио фотографију на којој се рукује с америчким предсједником у готово празном ресторану, и слику из просторије за састанке, на којој он и њемачка канцеларка сједе сами за столом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар