Главно РС и матица

Тачи у Тирани: Никада неће доћи до размјене територија са Србијом

НА СКУПУ ШИПТАРСКЕ ДИЈАСПОРЕ: „НИ ЦЕНТИМЕТАР ТЕРИТОРИЈЕ КОСОВА НЕ МОЖЕ БИТИ ТАКНУТ“
  • Хашим ТАЧИ у Тирани изјавио и да је он „протјерао са Косова“ Харадинајевог пријатеља Милана Радоичића, а  приштинска „Газета експрес“ наводи да он један ранији службени пријем у кабинету Рамуша Харадинаја за Милана Радоичића као представника Српске листе сада користи у политичкој борби против премијера Косова, као једног од најгласнијих против идеје о корекцији граница, размјене територија и подјеле Косова

ПРЕДСЈЕДНИК шиптарског самопроглашеног Косова Хашим Тачи тврди да неће бити размјене територије са Србијом.

Он је данас у Тирани рекао да се размјена територије са Србијом никада неће догодити, јавила је новинска агенција АП.

„Ни центиметар територије /самопроглашеног/ Косова не може бити такнуто“, упозорио је Тачи.

АП подсјећа да је Тачи прошле године предложио „корекцију граница“, према којој би самопроглашено Косово добило Прешевску долину на југу Србије, а да Приштина не да ништа Београду.

Агенција напомиње да Тачи није објаснио како би то прихватила Србија.

Из Европске уније поручили су да Србија и самопроглашено Косово морају да нормализују односе, како би имали шансу да се придруже блоку.

АП наводи да су поједини званичници Србије и „Косова“ предложили размјену територије, у коју би била укључена Прешевска долина на југу Србије и сјеверни дио Косовске Митровице на Косову и Метохији.

Тачи је, иначе, у Тирани изјавио и да је он „протјерао са Косова“ Милана Радоичића.

„О подјели Косова преувеличавањем оваквих тема, данас говоре они који су помогли Милошевићу, или су пријатељи Радоичића, којег сам протјерао са Косова“, истакао је Тачи у говору на самиту албанске дијаспоре у Тирани.

Ранији службени пријем у кабинету Рамуша Харадинаја за Милана Радоичића као представника Српске листе, Тачи сада користи у политичкој борби против премијера Косова, као једног од најгласнијих против идеје о корекцији граница, размјене територија и подјела Косова, пише приштинска „Газета експрес“.

Тачи је за Харадинаја навео да је пријатељ Милана Радоичића, функционера Српске листе, преноси лист.

У говору одржаном у Тирани на самиту албанске дијаспоре, Тачи је рекао да „о подјели говори пријатељ Милана Радоичића из Српске листе“, пише лист.

Српска листа: Тачијева изјава доказ да је процес Радоичићу политички

Српска листа оцијенила је да је посљедња изјава косовског предсједника Хашима Тачија „јавно и отворено признање да је процeс против Радоичића политички прогон“.

„То је и признање да је линч и покушај убиства нашег потпредседника приликом упада у његов породични дом у Косовској Митровици новембра прошле године организован зарад политичких интереса Хашима Тачија а не на основу било каквих доказа о наводној умешаности господина Радоичића у монструозно убиство Оливера Ивановића“, истиче се у саопштењу Српске листе.

Та странка оцјењује и да је Тачијева изјава потврдила истину „о невиности и лажним оптужбама против господина Радоичића, чије име су покушали да укаљају Хашим Тачи и поједини Срби из његовог канабета, попут Раде Трајковић, или представника квази опозиције у Београду“.

„Српска листа никада неће дозволити да било ко напада оне који бране Србе и Србију на Косову и Метохију, без обзира колико пара давали они који желе да окупирају север и протерају српски народ са својих огњишта, те зато понављамо подршку свом потпредседнику, али и ухапшенима Спасојевићу и Рошићу који се налазе без основа утамничени у подујевском казамату“, закључује се у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар