Главно Свијет

Тајпех: Пекинг послао 30 војних авиона и пет ратних бродова према Тајвану

КИНА ОДРЕАГОВАЛА НА ПОСЈЕТУ ОСТРВУ ДЕЛЕГАЦИЈЕ АМЕРИЧКИХ КОНГРЕСМЕНА
  • Портпарол кинеског Министарства одбране Ву Ћјан: Кинеска војска поново изводи вјежбе и патроле око Тајвана, као одговор на посјету Тајвану делегације предвођене сенатором Едом Маркијем која је јуче стигла у дводневну посету Тајвану

КИНЕСКА народноослободилачка армија послала је данас 30 ратних авиона и пет ратних бродова према Тајвану, саопштило је Министарство одбране Тајвана.

– Од 17 часова по локалном времену тајванске оружане снаге су забиљежиле пет бродова и 30 авиона Народне ослободилачке армије Кине, од којих је 15 прешло средишњу линију Тајванског мореуза – навело је Министарство на Твитеру, пренијела је агенција РИА Новости.

Народноослободилачка војска Кине извела је вјежбе у области острва Пенгу, која се налазе у јужном делу Тајванског мореуза, наводи се у саопштењу Источне борбене командне зоне Народноослободилачке армије Кине (ПЛА) објављеном на друштвеној мрежи Вичет.

Током заједничких борбених вјежби и патрола, пилоти источне зоне Борбене команде ПЛА вршили су надзор над архипелагом Пенгу, наводи се у саопштењу.

Портпарол кинеског Министарства одбране Ву Ћјан рекао је да кинеска војска поново изводи војне вјежбе и патроле око Тајвана, као одговор на посјету делегације америчких конгресмена острву.

Делегација америчких конгресмена предвођена сенатором Едом Маркијем стигла је јуче у дводневну посету Тајвану.

Раније је саопштено да ће се делегација састати са високим тајванским званичницима како би разговарали о односима САД и Тајвана, регионалној безбедности, трговини и инвестицијама, глобалним ланцима снабдијевања, климатским промјенама и другим важним питањима од заједничког интереса

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар