Главно Свијет

Трамп: „Демократски истражни биро“ би да ме онемогући да будем предсједнички кандидат 2024.

НАГЛАСИО ДА СУ СВЕ ОПТУЖБЕ НА ЊЕГОВ РАЧУН БИЛЕ ОДБАЧЕНЕ ПРИ ДРУГОМ ПОКУШАЈУ ИМПИЧМЕНТА
  • На својој Truth Social написао: „Изношење сличних оптужби против мене већ је једном пропало. Људи разумију да Демократски истражни биро ради на томе да ме спријечи да се кандидујем на наредним предсједничким изборима јер знају да ћу на њима побједити“

ДОНАЛД Трамп је изјавио да би његово позивање на одговорност за упад у здање Конгреса САД (6. јануара 2021.) било покушај да му се онемогући да учествује у предсједничким изборима који ће се одржати у новембру 2024-те.

Имајући у виду четири „тачке оптужнице“ које је против њега утврдио демократски дио Представничког (доњег) дома Конгреса САД, нагласио је:

„Изношење сличних оптужби против мене већ је пропало. Људи разумију да Демократски истражни биро ради на томе да ме спријечи да се кандидујем на наредним предсједничким изборима јер знају да ћу на њима побједити“, написао је Трамп на својој Truth Social.

Бивши предсједник САД је рекао да ће покушаји да му се науди само ујединити његове присталице и збити их око њега.

Бранећи се, навео је да је – да би спријечио насиље 6. јануара – извео 20.000 припадника националне гарде на улице, а да је у телевизијском обраћању позвао своје присталице да се разиђу.

„Лажне оптужбе које је изнијела неизабрана, изразито једнострана комисија, већ су осуђене у другом покушају мог импичмента. Однио сам тада убједљиву побједу“, рекао је Трамп.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар