Главно Свијет

Трамп начелника америчког генералштаба Марка Милија назвао „проклетим идиотом“

ЗБОГ БЕКСТВА ИЗ АВГАНИСТАНА И ПРИТОМ ОСТАВЉЕНИХ ХЕЛИКОПТЕРА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ
  • Открио да га је генерал Марк МИЛИ убјеђивао да је за САД боље и јефтиније „све оставе“ и указао: Тамо смо имали авионе вриједне 50 милиона долара. Имали смо и прекрасне хеликоптере од 29 милиона долара. Имали смо све врсте хеликоптера. Многи од њих су били `тек распаковани`. Мислите ли да је јефтиније било оставити их тамо него им напунити пола резервоара и пребацити у Пакистан или вратити назад у нашу земљу?“

БИВШИ предсједник САД Доналд Трамп оштро је критиковао предсједника Комитета начелника штабова Оружаних снага САД Марка Милија.

Према писању листа The Daily Express, он је  главног америчког генерала назвао „проклетим идиотом“ због повлачења трупа из Авганистана.

Трамп је притом открио да је Мили покушавао да га убиједи да би за САД било најбоље и најјефтиније да приликом повлачења трупа у Авганистану оставе сву војну технику и другу опрему.

Тамо смо имали авионе вриједне 50 милиона долара. Имали смо и прекрасне хеликоптере од 29 милиона долара. Имали смо све врсте хеликоптера. Многи од њих су били потпуно нови. Буквално `тек распаковани`. Мислите ли да је јефтиније било оставити их тамо него им напунити пола резервоара и пребацити у Пакистан или вратити назад у нашу земљу?“ – изговорио је Трамп.

Он је раније, на митингу својих присталица у Ајови, рекао да су се Русија и Кина већ домогле америчких хеликоптера остављених у Авганистану. И да их увелико „расклапају и проучавају“.

Трамп је прије тога оптужио Бајдена за бијег америчке војске из Авганистана и назвао га „једним од највећих пораза у историји САД“.

Републиканци су у Конгресу САД догађаје у Авганистану назвали капитулацијом Америке“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар