Главно Свијет

Трамп: Створио сам најмоћнију војску у историји САД – са Бајденом је то испарило

„РУСИЈА СЕ ВРАЋА У АВГАНИСТАН – МОЖДА ЋЕ МОРАТИ И СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ“
  • Оцијенио: „Стање у Авганистану је највеће војно понижење у историји САД. Имамо страшну неспособност националног лидера какву још ниједна земља није видјела. Никада не повлачите  прво трупе! Трупе одлазе посљедње!“

РУСИЈА се враћа у Авганистан, Сједињене Државе ће такође морати да се врате, рекао је бивши шеф америчке државе Доналд Трамп.

Он је распад СССР повезао са Авганистаном:

Они су банкротирали јер су потрошили много година и новца а нису однијели побједу у Авганистану. Чуо сам да се сада враћају. САД ће морати да се врате када дође прави тренутак“.

Додао је да ће Американци можда бити приморани да уђу јер је човјек који води Сједињене Државе донио страшну одлуку да повуче цијелу моћну војску САД. Можда нећемо, али можда и хоћемо. Ако нисте спремни за улазак, никада више нећете видјети тих 45 хиљада људи“.

Трамп је поновио да је током свог предсједниковања Сједињеним Државама створио „најјачу и најбројнију војску у историји“, али да сада „види да је све то испарило и предато непријатељу“.

Посебно је нагласио да је „Бајденово повлачење из Авганистана  најјаснија манифестација неспособности“.

Поновио је да је Бајденова администрација оставила 83 милијарде долара опреме, војних база и скупу зграду амбасаде у Кабулу.

И додао: „Бајден је отишао на одмор, док је Авганистан ишао у пакао. Стање у Авганистану је највеће војно понижење у историји САД. Имамо страшну неспособност националног лидера какву још ниједна земља није видјела“.

Трампов закључак је: „Никада не повлачите  прво трупе! Трупе одлазе посљедње!“

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар