Главно Свијет

Трамп за двије недјеље одложио почетак протјеривања око милиона илегалних имиграната

ПРВО ЋЕ СЕ НА УДАРУ НАЋИ 2.000 ПОРОДИЦА КОЈЕ ВЕЋ ИМАЈУ НАЛОГ ДА НАПУСТЕ САД
  • Либерални градоначелници Лос Анђелеса и Чикага објавили су да њихова градска полиција неће учествовати у рацијама

ДОНАЛД Трамп је преко Твитера објавио да је „на захтјев демократа“ одложио масовне депортације илегалних миграната, планиране за сутра, и дао рок демократама и републиканцима у Конгресу да се договоре око рјешења проблема на јужној граници САД, иначе ће он наредити почетак депортација.

„Одложио сам депортацију на двије недјеље, како бих видио да ли демократе и републиканци могу да сједну и заједно изнађу рјешење за проблеме око азила и рупа на јужној граници. Уколико не буду могли, депортације почињу!“, твитовао је Трамп.

„Глас Америке“ је пренио да је Трамп претходно наредио надлежним службама да спроведу масовну депортацију миграната којима је наложено да напусте земљу.

Акција је требало да почне сутра. прво би на удару били имигранти којима је већ достављено рјешење да морају да напусте САД.

„Вашингтон пост“ је објавио да би операција обухватила око 2.000 породица у великим градовима попут Хјустона, Чикага, Мајамија и Лос Анђелеса.

„Мајами хералд“ је навео да ће бити депортовани и мигранти који су у Атланти, Балтимору, Денверу, Њу Орлеансу, Њујорку и Сан Франциску.

Трамп је раније тврдио да ће „милиони илегалних имиграната“ бити депортовани из САД.

Либерални градоначелници Лос Анђелеса и Чикага објавили су да њихова градска полиција неће учествовати у рацијама.

Градоначелница Чикага Лори Лајтфут рекла је да је наредила полицији да онемогући приступ бази података Служби за заштиту царина и граница.

„Глас Америке“ наводи да чланови Трампове администрације тврде да ће бити депортовано милион миграната којима је већ наређено да напусте земљу. Највећи број миграната који је током једне године депортован из САД био 435.000 и то је било 2013-те.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар