Главно Странке

Тривић: ПДП нема ништа са организовањем посљедњег протеста групе „Правда за Давида“

„ЗА УБИСТВО ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА ЈОШ НИКО НИЈЕ УХАПШЕН, А ПРИВЕДЕНО 20 УЧЕСНИКА ПРОТЕСТА“

ЗАМЈЕНИК шефа Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Јелена Тривић тврди да та партија није имала ништа са организовањем протеста групе „Правда за Давида“ 30. децембра.

„Такве оптужбе на рачун ПДП-а су спинови који се пуштају преко медија“, каже Тривићева.

Она сматра да за немиле догађаје у Бањалуци нису криви грађани који протестују, већ они који, како каже, нису радили свој посао и ријешили убиство Давида Драгичевића.

Тривићева је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекла да за „убиство Давида Драгичевића није нико ухапшен, док је за одржавање мирних протеста ухапшено 20 људи што говори о томе ко је крив за насталу ситуацију“.

„Врх МУП-а који је издао наредбу за хапшења и привођење људи који су мирно протестовали прекршио је Устав Републике Српске у дијелу који се односи на слободно изражавање јавног мишљења и то је удар на уставни поредак Републике Српске“, сматра Тривићева.

Она је рекла да ниједна клупа, стакло или нешто слично није полупано током 280 дана протеста у Бањалуци, као ни 30. децембра.

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало сматра да је све што се дешавало посљедњих дана, недјеља и мјесеци у Бањалуци посљедица лошег рада или нерада одређених институција.

Он је позвао на поштовање основних људских права и слобода, јавног скупа и протеста у складу са Уставом, те да се пусти из притвора посланик ПДП-а Драшко Станивуковић.

Бундало је најавио да ће ПДП у петак одржати сједницу Предсједништва након чега ће изаћи са прецизнијим ставовима у вези са дешавањима у Републици Српској.

Он је навео да ће се ПДП увијек залагати да закон буде исти за све, те да у том контексту посматрају и случај „Драгичевић“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар