Главно Свијет

У америчкој држави Ајови двије жене убијене на паркингу испред цркве

БАЈДЕН ОД КОНГРЕСА САД ТРАЖИ ДА ИЗГЛАСА ЗАБРАНУ ОФАНЗИВНОГ ОРУЖЈА ЗА ГРАЂАНЕ
  • САД су последњих недјеља задесиле масовне пуцњавама у којима је убијено 10 Афроамериканаца у сјеверном дијелу Њујорка, 19 дјеце и двоје наставника у Тексасу, те два љекара, рецепционер и пацијент у Оклахоми

МУШКАРАЦ је пиштољем убио двије жене на паркингу цркве у америчкој савезној држави Ајова, а затим извршио самоубиство.

Пуцњава у Ајови догодила се у четвртак, испред Корнерстон цркве, фундаменталистичке хришћанске цркве источно од града Ејмса, док је трајала служба, а када су полицајци стигли на лице мјеста пронашли су троје мртвих, саопштили су из шерифове канцеларије.

У међувремену, у другој пуцњави у четвртак рањене су двије особе на гробљу у Рејсину, Висконсин, када је нападач испалио више хитаца према људима који су су присуствовали сахрани, саопштила је полиција.

САД су последњих недјеља задесиле масовне пуцњавама у којима је убијено 10 Афроамериканаца у сјеверном дијелу Њујорка, 19 дјеце и двоје наставника у Тексасу, те два љекара, рецепционер и пацијент у Оклахоми.

Амерички предсједник Џозеф Бајден позвао је Конгрес да забрани офанзивно оружје, пооштри процедуре за издавање дозвола и примијени друге мјере контроле наоружања како би се ријешио проблем масовних пуцњава, наводи Ројтерс.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар