Главно Предсједник РС

У Српској највише погођене Костајница и Козарска Дубица, али жртава није било

ПРЕМИЈЕР ВИШКОВИЋ: ВЕЋ СУТРА ЋЕМО РЕАГОВАТИ НОВЦЕМ ЗА САНИРАЊЕ ШТЕТЕ
  • Предсједник РС Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Све што буде неопходно да се организује живот на нормалан начин, да се службе успоставе, да се помогне људима који су претрпјели штету, биће урађено кроз заједничке активности републичких и локалних власти

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Козарској Дубици да је најважније да у Републици Српској није било жртава од посљедица јаког земљотреса који је данас погодио Хрватску.

Цвијановићева је нагласила да је у Козарској Дубици, коју је посјетио и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, оштећен велики број јавних објеката, али и приватних домаћинстава, кућа и станова.

„Овдје смо да дамо подршку локалним властима јер нас сад чека санација све ове штете, измјештање одређених служби, организовање нормалног живота уз претпоставку да ће се смирити ово што је задесило регион“, рекла је Цвијановићева приликом посјете Козарској Дубици.

Цвијановићева је поручила да локалне заједнице могу да рачунају на подршку републичких институција.

„Све што буде неопходно да се организује живот на нормалан начин, да се службе успоставе, да се помогне људима који су претрпјели штету, биће урађено кроз заједничке активности републичких и локалних власти“, изјавила је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, у оваквим ситуацијама је неопходна мобилност свих.

„Није први пут да нам се дешавају недаће и да то захтијева велики активизам и велику мобилност свих нас који радимо у институцијама и на републичком и на локалном нивоу“, нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева је додала да се захваљујући управо тој мобилности увијек обезбиједе могућности за санацију штете.

„Вољели бисмо да нам се овакве ствари не дешавају и да нема изазова ове врсте, али такав је живот. Битно је да имамо службе које могу обаве свој дио посла, због наших грађана и нормалног рада институција. Нама је у интересу да институције раде и на републичком и на локалном нивоу, да грађанима буде доступно све оно што им је потребно“, поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева наглашава да је у оваквим ситуацијама увијек приоритет брига за човјека и за породицу, те подсјетила да је тако било и током поплава 2014. године, када се прво водило рачуна о људима, породицама и томе на који начин их вратити у њихове домове.

Цвијановићева и Вишковић посјетили су Козарску Дубицу након што је ова локална заједница претрпила оштећења од земљотреса који је данас погодио Петрињу у Хрватској.

Заједно са руководством општине, Цвијановићева и Вишковић посјетили су зграду општине, Дом здравља и Центар за информисање и културу.

Након Козарске Дубице, Цвијановићева и Вишковић посјетили су и Костајницу.

Оно што је добро у оваквој ситуацији јесте да нема људских жртава, изјавио је премијер Републике Српске у Козарској Дубици.

Вишковић је истакао да је према првим информацијама Костајница претрпјела највећу материјалну штету.

– Материјална штета ће се надокнадити. Сигурно да ћемо већ сутра реаговати са одређеним новчаним средствима како би се санирала штета – рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар