Главно Свијет

У Вашингтону и Сеулу различито од здравственом стању је Ким Џонг Уна

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА МУ ЈЕ УГРОЖЕНО ЗДРАВЉЕ, МОСКВА ЧЕКА ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ
  • Доналд Трамп је 18. априла изјавио да је од Кима примио „добро писмо“. Међутим, шеф сјевернокорејске дипломатије – Ле Сонг Гвон – саопштио је да Ким уопште није писао америчком предсједнику

АМЕРИЧКИ медији – са позивањем на изворе у врху своје власти – тврде да је сјевернокорејски лидер ким Џонг Ун подвргнут операцији и да му је здравље у опасности.

Наводе да се у Вашингтону проучавају обавјештајни подаци о погоршању Кимовог здравља.

Указују да он у сриједу први пут након много годинаније био на церемонији поводом (108-ог) рођендана Ким Ил Сунга.

Ким је наводно посљедњи пут био пред очима своје јавности 11. априла на састанку Политбироа Централног комитета Радничке партије Кореје који је био посвећен питањима унутрашње политике.

У Сеулу је један јужнокорејски званичник анонимно рекао да не располаже информацијама о наводном погоршању здравственог стања Ким Џонг Уна.

Јужнокорејски лист Daily NK објавио је да је Ким био подвргнут операцији због „кардио-васкуларних проблема“ и да се опоравља у својој резиденцији  Мохиангсан, 100 километара сејвероисточно од Пјонгјанга. Операцију су наводно извели „најбољи кардио-хирурзи Пјонгјанга“.

Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, изјавио је:

„Видјели смо медијске извештаје о здравственом стању Ким Џонг Уна. Не знамо у којој су мјери тачни. Чекамо званичне податке“.

Доналд Трамп је 18. априла изјавио да је од Кима примио „добро писмо“.

Међутим, шеф сјевернокорејске дипломатије – Ле Сонг Гвон – саопштио је да Ким није писао америчком предсједнику.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар