Главно Федерација/БиХ

Ухапшен министар у Савјету министара БиХ Милош Лучић

ЗБОГ ЗЛОУПОТРЕБЕ ПОЛОЖАЈА И „ВИШЕ КОРУПТИВНИХ КРИВИЧНИХ ДЈЕЛА“
  • Тужилаштво БиХ саопштило: Осумњичени је вршио грубе злоупотребе у области трошења средстава намијењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлаштених особа, вршио злоупотребе при запошљавању, као и низ других незаконитости

Извор: РТРС

ПРИПАДНИЦИ Агенције за истраге и заштиту ухапсили су јутрос министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Милоша Лучића.

Ухапшен је по налогу Тужилаштва БиХ на подручју Источног Сарајева.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је министар Милош Лучић осумњичен за кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења, повезано са више коруптивних кривичних дјела којима је нанесена штета буџетским средствима БиХ и остварена незаконита имовинска корист за осумњиченог и њему блиске и повезане особе.

– Истрагом су прикупљени докази да је осумњичени вршио грубе злоупотребе у области трошења средстава намијењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлаштених особа, вршио злоупотребе при запошљавању, као и низ других незаконитости које су обухваћене истрагом – навело је Тужилаштво.

Хапшење Лучића је изведено уз асистенцију МУП-а Републике Српске, према налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

– Упоредо са лишењем слободе врше се претреси канцеларијских просторија, као и мјеста боравка осумњиченог и других објеката у циљу проналаска доказа о извршеним кривичним дјелима – наводи се у саопштењу.

Тужилац и истражилац Тужилаштва БиХ координирају активности полицијских органа и одређују даље истражне активности које ће се предузети.

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће након испитивања донијети одлуку о даљим активностима.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар