Главно Странке

Већина у скупштини Сребренице гласаће у септембру за смјену Дураковића

ДОДИК: БИЋЕ СМИЈЕЊЕН ЗБОГ ПРОГОНА НОВИНАРА – О ТОМЕ ПОСТОЈИ САГЛАСНОСТ СТРАНАКА

Ћамил Дураковић (Фото: Ф. К./Klix.ba)

  • Уједињена Српска затражила од свих коалиционих партнера у Скупштини општине Сребреница смјену Дураковића „јер нико не смије да вријеђа Републику Српску и њене грађане“

СКУПШТИНА општине Сребреница ће након љетње паузе ставити на дневни ред смјену предсједника Скупштин Ћамила Дураковића, рекао је данас српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Истакао је то заједнички договорено и закључено.

– Ставићемо смјену Дураковића на дневни ред због прогона новинара. У том погледу постоји консензус свих политичких странака – рекао је Додик на конференицији за новинаре, преноси РТРС.

Претходно је Уједињена Српска затражила од свих коалиционих партнера у Скупштини општине Сребреница смјену Дураковића „јер нико не смије да вријеђа Републику Српску и њене грађане“.

Из Уједињене Српске је саопштено да је ова странка била против и није гласала за избор Дураковића.

– Дураковић је, након избора на мјесто предсједника Скупштине, злоупотријебио повјерење одборника који су га изабрали и бави се активностима које изазивају подјеле и уносе немир међу грађане Сребренице – став је Уједињене Српске.

У саопштењу се наводи да Уједињена Српска очекује брзо реаговање свих одборника из партија регистрованих у Републици Српској, који, како су навели, „морају послати поруку да нико не смије да вријеђа Републику Српску и њене грађане“.

Приједлог иницијативе за смјену упутили су Општински одбор Уједињене Српске Братунац и страначки Регионални одбор Бирач.

Ћамил Дураковић недавно је објавио на друштвеним мрежама да је Тужилаштву БиХ поднио кривичну пријаву против новинара РТРС-а Бранимира Ђуричића због његовог става на Твитеру о Сребреници.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар