Главно Странке

Већина у врху СДС за сарадњу са Додиковом странком, противници – у Бањалуци и Требињу

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ЋЕ НА СЈЕДНИЦИ ГЛАВНОГ ОДБОРА РАЗГОВАРАТИ О УСЛОВИМА ЗА ПРЕГОВОРЕ
  • У случају да дође до одбијања разговора са СНСД-ом, дио функционера странке који су освојили мандате у Народној скупштини РС и Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ могао поднијети оставке у странци и формирати властите посланичке клубове

ГЛАВНИ одбор Српске демократске странке, чија је сједница заказана за недјељу у Бањалуци, подијељен је по питању сарадње те странке са СНСД-ом у овом мандату, али, према тврдњама неколико саговорника, већина чланова Предсједништва и других представника при врху странке је за почетак разговора.

Како смо незванично сазнали, потпредсједници из приједорске, добојско-теслићке, бијељинске, зворничке и соколачке изборне јединице су отворени за почетак разговора са СНСД-ом о сарадњи, док су потпредсједници из градишке и дервентске јединице нешто уздржанији, али спремни да под одређеним условима ипак уђу у разговоре.

Једино су потпредсједници бањалучке и требињске изборне јединице изричито против почињања разговора.

И Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС-а, за то је да се покуша разговарати са СНСД-ом.

Наводно ће приједлог на сједници Главног одбора бити да се формулишу услови под којима би СДС, највећа опозициона партија у РС, ушао у разговоре, а да се онда формира тим који ће имати овлаштења да прима понуде које ће стизати.

„Садашњи предсједник РС, а будући српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је већ јавно изнио позив да се разговара о сарадњи на нивоу БиХ. Ми очекујемо да ће таквих и сличних јавних понуда бити још наредних дана и седмица и зато сматрамо да би требало да имамо тим који ће имати овлаштења да те понуде саслуша“, рекао је тај извор.

Незванично, у случају да дође до одбијања разговора са СНСД-ом, дио функционера странке који су освојили мандате у Народној скупштини РС и Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ могао поднијети оставке у странци и формирати властите посланичке клубове.

Подсјећања ради, СНСД и СДС већ су у претпрошлом мандату били у коалицији, али је она раскинута на пола мандата, када је странку водио Младен Босић.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vecina-u-vrhu-SDS-a-za-razgovore-sa-SNSD-om/504860

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар