Главно РС и матица

Весић: БиХ и Србија ће кроз коју годину бити повезане са два ауто-пута и две брзе саобраћајнице

У САРАЈЕВУ РАЗГОВАРАО СА МИНИСТРОМ ТРАНСПОРТА И КОМУНИКАЦИЈА У СМ БиХ ЕДИНОМ ФОРТОМ
  • Као један од приоритета истакнут ауто-пут Београд-Сарајево, најављено је и заједничко кандидовање пројеката ка Европској унији, а Горан ВЕСИЋ рекао: „Мислим да ће бити боље ако пред ЕУ говоримо једним гласом, наших пет или шест земаља окупљених у Отвореном Балкану“

БиХ и Србија у наредних неколико година биће повезани са два ауто-пута и двије брзе саобраћајнице, најавио је у Сарајеву министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић.

На састанку са министром транспорта и комуникација у Савјету министара Едином Фортом као један од приоритета је истакнут ауто-пут Београд – Сарајево, а најављено је и заједничко кандидовање пројеката ка Европској унији.

Весић је нагласио да је Србија посвећена билатералној сарадњи са БиХ која се никада не доводи у питање, те да ова земља поштује територијални интегритет и суверенитет БиХ.

– Желимо да се БиХ развија, јер ако се развија БиХ – развија се и Србија. Ово саобраћајно повезивање, које радимо господин Форто и ја, само ће донети добро грађанима и једне и друге земље – рекао је Весић.

Он је рекао и да Отворени Балкан није супротстављен Берлинском процесу, већ је начин да убрза заједничке послове, због тога што Берлински процес, као и друге ствари у ЕУ иду спорије.

Према Весићевим ријечима, приликом формирања Отвореног Балкана речено је да је овај процес отворен за све земље региона које желе да приступе.

– Поштујемо одлуку сваке земље, желимо да будемо што више повезани са другим земљама и мислимо да наша регионална повезаност треба да буде таква да наступамо пред другим институцијама једним гласом. Мислим да ће бити боље ако пред ЕУ говоримо једним гласом, наших пет или шест земаља – рекао је Весић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар