Главно РС и матица

Вишковић и Мировић о изградњи у Бањалуци научно-технолошког парка какав постоји у Новом Саду

ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ РС: ЖЕЛИМ И ДА СА ПАРКОМ У БАЊАЛУЦИ ПОВЕЖЕМО НАШЕ ФАКУЛТЕТЕ И ПРИВРЕДУ
  • Предсједник ПВ Војводине Игор МИРОВИЋ: Највише смо разговарали о могућности да моји сарадници из Научно технолошког-парка у Новом Саду, којег смо управо обишли, помогну у реализацији пројекта изградње Научно-технолошког парка у Бањалуци

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је у Новом Саду са предсједником Покрајинске владе Војводине Игором Мировићем, а потом су обишли и Научно-технолошки парк.

Вишковић је рекао да ће са руководством ове установе разговарати о њиховим искуствима и помоћи у развоју Научно-технолошког парка у Бањалуци.

– Посебно је важна веза између образовних институција парка и привреде. Ја имам жељу да на неки начин ово пресликамо у Бањалуци, да повежемо наше факултете, да повежемо нашу привреду са парком који ће бити изграђен у Бањалуци – истакао је Вишковић.

Додао да је сарадња Републике Српске са Србијом и Војводином, на историсјком максимуму.

– Данас смо највише разговарали о могућности да моји сарадници из Научно технолошког-парка у Новом Саду којег смо управо обишли помогну у реализацији пројекта изградње Научно-технолошког парка у Бањалуци. И да помогну са искуствима и знањима и свим оним што смо прошли да бисмо дошли до ове фазе у којој се научно-технолошки парк данас налази – истакао је Мировић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар