Влада РС Главно

Вишковић примио наставнике и ученике ОШ „Свети Сава“ из Аранђеловца и из Добоја

ВЕЋ ДВИЈЕ ГОДИНЕ РЕАЛИЗУЈУ ПРОЈЕКАТ ПОВЕЗИВАЊА ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ СРПСКЕ И СРБИЈЕ
  • Премијер истакао значај пројекта, те нагласио да је потребно све подићи на виши ниво, што би значило и масовнији одзив дјеце, а посебно – да је важно да се на овакав начин повежу и остали градови Републике Српске и Србије

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци наставнике и ученике основних школа „Свети Сава“ из Аранђеловца и „Свети Сава“ из Добоја, које већ другу школску годину заредом реализују пројекат повезивања основних школа из Републике Српске и Србије с циљем стицања нових искустава, развијања добре праксе и побољшања квалитета наставе.

Вишковић је пожелио добродошлицу наставницима и ученицима основне школе из Аранђеловца, а домаћинима из Добоја изразио захвалност на срдачном пријему колега и ученика из Србије у Републику Српску.

Истакао је значај пројекта, те нагласио да је потребно ту праксу подићи на виши ниво, што би значило и масовнији одзив дјеце, као и да је важно да се на овакав начин повежу и остали градови Републике Српске и Србије.

Бранка Кондић, директорка Основне школе „Свети Сава“ из Добоја, захвалила је Вишковићу на пријему и указаној добродошлици, истакавши да се пројекат реализује већ другу годину, два пута годишње. Такође, нагласила је да се концепт пројекта заснива на размјени знања и искуства, које наставници и ученици могу да искусе током пет дана активне наставе и дружења.

Војин Милосављевић, наставник Основне школе „Свети Сава“ из Аранђеловца, рeкао је да је пријем код предсједника Владе Републике Српске од великог значаја за сам пројекат, како за родитеље дјеце и дјецу који су у посјети Републици Српској, тако и за промоцију и унапређење концепта и идеје.

Такође, Милосављевић је изразио увјерење да овакав приступ од стране институција доприноси јачању повезивања основних школа Републике Српске и Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар