Главно Странке

Вишковић: Тужилаштву је довољно 80 дана да донесе одлуку о смрти Давида Драгичевића

СНСД НИЈЕ ПРОТИВ ИЗМЈЕНА У ЗАКОНИМА О КРИВИЧНОМ ПОСТУПКУ И ТУЖИЛАШТВУ У РЕДОВНОМ ПОСТУПКУ

РАДОВАН Вишковић, предсједник Клуба СНСД-а у Народној скупштини РС, рекао је да је 80 дана довољан период за Тужилаштво да анализира доказе и донесе одлуку у вези са предметом смрти Давида Драгичевића.

Он је, међутим, рекао да неће подлећи притиску улице да оквалификује дјело на било који начин мимо одлуке надлежног Тужилаштва.

„Као човјек који има породицу и дјецу, ја то не могу. Могу да ме објесе и спале на ломачи, али ја не могу и не желим да као народни посланик дајем себи за право да квалификујем дјело а да га тужилац још није оквалификовао“, рекао је Вишковић.

Говорећи о одбацивању приједлога опозиције да се у дневни ред уврсте измјене Закона о кривичном поступку и Закона о јавним тужилаштвима, рекао је да је садашњи начин вођења истраге, односно тужилачке истраге, уведен за вријеме кад је садашња опозиција била на власти, и да су садашња рјешења иста као и тада.

Што се тиче захтјева да се тужиоцима одузме имунитет како би страна у поступку незадовољна резултатима истраге могла да поднесе пријаву против тужиоца, он је рекао да то неће ништа донијети јер имунитет постоји на нивоу Високог судског и тужилачког савјета БиХ, а да је то надлежност пренесена на ниво БиХ са нивоа РС за вријеме садашње опозиције.

Рекао је да није против да се испуне ти захтјеви опозиције и да се унесу измјене, али да то буде урађено у редовној скупштинској процедури, да се проведе јавна расправа и чује мишљење струке.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Viskovic-80-dana-dovoljno-da-Tuzilastvo-donese-odluku-u-vezi-smrti-Davida-Dragicevica/484361

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар