Главно Федерација/БиХ

Влада ХНК: Нисмо ни обавијештени о доласку већег броја особа у камп у Салаковцу

„ТА ОДЛУКА, КО ГОД ДА ИЗА ЊЕ СТОЈЕ, ЕКЛАТАНТАН ЈЕ ПРИМЈЕР НЕУВАЖАВАЊА УСТАВНЕ СТРУКТУРЕ БиХ“

ИЗ КАБИНЕТА Невенка Херцега, предсједника Владе Херцеговачко-неретванског кантона, огласили су се данас у вези са покушајем довођења већег броја особа у Избјеглички камп Салаковац.

„Влада Херцеговачко-неретванског кантона, нити Град Мостар, нису уопште контактиране нити консултоване о могућем доласку већег броја особа у Избјеглички камп у Салаковцу. Стога се поставља питање ко је и на који начин донио одлуку о њихову упућивању у Херцеговачко-неретвански контон“, наведено је у саопштењу Владе ХНК.

Истичу да је доношење такве одлуке, ма ко да ју је донио, еклатантан примјер неуважавања уставне структуре БиХ и покушај дестабилисања ХНК, што неће допустити.

„У том контексту, жупанијска тијела сигурности, извршавајући повјерене задаће, дужна су јамчити сигурност свих грађана Жупаније и поштивање јавног реда и мира“, стоји у саопштењу.

Наведено је како су свјесни тешке ситуације у којој се налази већина особа које су се из различних разлога нашле на подручју БиХ, те позивају одговорна државна тијела да питања њиховог боравка рјешавају на уставан и законит начин.

„Саосјећамо са тешком судбином људи који су морали напустити своје домове, изражавамо спремност да, поштујући наречену уставну структуру БиХ, суставно и на најприхватљивији начин рјешавамо њихов статус“, стоји у саопштењу Владе ХНК.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Oglasila-se-Vlada-HNK-Nismo-informisani-o-dolasku-migranata-u-Salakovac/479073

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар