Влада РС Главно

Влада Српске спрема мјере подршке угоститељству, туризму и превозу путника

ВИШКОВИЋ: ОБЈАВИЋЕМО ПОЗИВ ЗА ПРУЖАЊЕ ПОДРШКЕ ЗА ЈУЛИ, АВГУСТ И СЕПТЕМБАР
  • Послодавци изразили захвалност Влади Републике Српске за све што је до сада учинила да помогне привредним субјектима да се сачувају радна мјеста

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске из области превоза путника и Удружењем Хорека Републике Српске о мјерама подршке овим дјелатностима које трпе губитке у пословању усљед пандемије вируса корона.

Вишковић је најавио да ће Влада Републике Српске у наредних неколико дана креирати јавни позив са прецизно утврђеним критеријумима, да би се омогућило привредним субјектима из области угоститељства и туризма и превоза путника да се пријаве за подршку за јули, август и септембар ове године.

Он је истакао да Влада прати ситуацију, те да континуирано и у сардњи са пословном заједницом креира мјере подршке привреди, чији је крајњи циљ да се заштити економија и сачувају радна мјеста у Републици Српској.

Представници послодаваца из области угоститељства и туризма, те области превоза путника упознали су Вишковића са тешкоћама у пословању с којима се суочавају у времену пандемије вируса корона и изразили захвалност Влади Републике Српске за све што је до сада учинила да помогне привредним субјектима у Републици Српској да се сачувају радна мјеста.

Данашњем састанку, на којем је било ријечи и о другим видовима помоћи запосленима у овим дјелатностима, присуствовали су и министар финансија Зора Видовић, те представници министарстава: привреде и предузетништва, саобраћаја и веза и трговине и туризма.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар