Главно РС и матица

Вучевић Кулеби: Невероватно је да неко после готово 30 година поново покреће питање Сребренице

ДМИТРО КУЛЕБА: МОЈ ДОЛАЗАК У БЕОГРАД ЈЕ ПОРУКА ДА ИМА ПРОСТОРА ДА УЧВРСТИМО ОДНОСЕ
  • Шефу украјинске дипломатије пренио да је Србија посвећена поштовању међународног права и територијалног интегритета сваке државе чланице УН, укључујући и Украјину. Предочио му и став Београда о Косову и Метохији, те истакао да Приштина није испунила ниједан захтјев који је пред њу постављен

ПРЕМИЈЕР Србије Милош Вучевић предочио је министру спољних послова Украјине Дмитру Кулеби ставове Београда о резолуцији о Сребреници, уз оцјену да је невјероватно да неко послије готово три деценије поново покреће то питање.

Вучевић је пренио и став Београда о Косову и Метохији, те истакао да Приштина није испунила ниједан захтјев који је пред њу постављен.

Током разговора о актуелној безбједносној и политичкој ситуацији у свијету и могућностима економске сарадње двије земље у тим околностима, Вучевић је подвукао да је Србија посвећена поштовању међународног права и територијалног интегритета сваке државе чланице УН, укључујући и Украјину, саопштено је из Владе Србије.

– Отворени смо за пријатељске разговоре о свим питањима и на свим нивоима – рекао је премијер Вучевић.

Кулеба рекао је да је његов долазак порука да има простора да се односи двије земље додатно учврсте.

– Србија и Украјина имају много различитог, али исто тако и заједничког и зато је могуће да заједно градимо будућност у многим областима – оцијенио је Кулеба.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар