Главно РС и матица

Вучевић: Курти нема шта да понуди својим бирачима па од Срба прави непријатеље

НАГЛАСИО ДА ПО ЈЕДАН НАПАД НА СРБЕ НА КиМ БУДЕ – СВАКИ ЈЕДАН И ПО ДАН
  • Министар одбране Србије Милош ВУЧЕВИЋ: Приштина константно има активности које су усмјерене на подривање свих до сада постигнутих споразума и воде у ескалацију, уз јасну поруку да им не пада на памет да формирају Заједницу српских општина

МИНИСТАР одбране Србије Милош Вучевић рекао је да је ситуација на Косову и Метохији и даље напета и непредвидива, имајући у виду читав низ једностраних потеза које је администрација у Приштини повукла, те оцијенио да су пред Србијом тешки дани и тешке одлуке.

– Срби се осећају нелагодно и несигурно на Косову и Метохији, јер не знају шта /премијер самопроглашеног Косова/ Аљбин Курти може ново да смисли – истакао је Вучевић, додајући да на сваких један и по дан буде бар по један напад на Србе на Косову и Метохији.

Он је рекао да Курти нема шта да понуди својим бирачима, нема инвестиције, не може да се похвали економским резултатима, због чега прави непријатеље, а идеални за то су Срби.

– Он би требало да буде „мали Зеленски“, а ми неки „мали Руси“. Важно је да останемо рационални, да избегнемо тај сценарио који нас води у странпутицу за наше интересе“, рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао за РТС да Приштина константно има активности које су усмјерене на подривање свих до сада постигнутих споразума и које воде у ескалацију, уз јасну поруку да им не пада на памет да формирају Заједницу српских општина.

Он је навео да је на админстративним прелазима Србије са покрајином Косово и Метохија више него компликовано због приштинског тумачења таблица аутомобила из општина са сјевера Косова и Метохије, те да се покушава поништити све што је договорено и прави се ситуација која може да доведе до ескалације.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар