Главно РС и матица

Вучевић: Министарство одбране Србије аргументовано ће одбацити све тврдње Приштине

НЕКИ У НАТО БИ ДА ОПТУЖЕ СРБИЈУ ДА ЈЕ НАОРУЖАВАЛА СРБЕ КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ У АКТИВНОСТИМА КОД БАЊСКЕ
  • Коментаришући лажне приштинске вијести о умјешаности Данила Вучића, сина предсједника Србије, у догађаје у Бањској, Милош Вучевић рекао да је забрињавајућа синхронизација Куртија, приштинских медија, дијела српске опозиције, али и Сарајева и дијела Подгорице да брзо преносе такве лажне вијести

МИНИСТАР одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да његово министарство спрема веома стручан одговор на тврдње Приштине у вези са наводно заплијењеним наоружањем и војне опреме Војске Србије и њеном учешћу у наоружавању Срба повезаним са догађајима у Бањској 24. септембра

– То ћемо доставити дипломатским каналима свим нашим дипломатско-конзуларним представништвима да могу да имају адекватан одговор на те тврдње Аљбина Куртија – рекао је Вучевић.

Он је навео да посљедње хапшење Срба представља наставак Куртијеве политике, који од тога неће одустати, те да не постоји ни политичка воља међународне заједнице да се он обузда.

– Курти ће послије догађаја у Бањској још интензивније наставити да ради на томе – рекао је Вучевић.

Он је навео поражавајући податак да се од доласка Куртијева на чело администрације у Приштини 11 одсто Срба иселило са Косова и Метохије, што представља тихи егзодус.

Када је ријеч о састанку министара одбране земаља чланица НАТО данас у Бриселу, Вучевић очекује да ће се разговарати о Косову и Метохији и да за Србију неће бити лако јер има „јастребова“ који покушавају да оптуже Србију да је српска војска наоружавала Србе који су учествовали у активностима на сјеверу Косова код Бањске.

– Постоје појединци у међународној заједници који разумеју шта Курти ради, али општи је утисак да солидарност и разумијевање не постоје. Не очекујем неку велику солидарност међународне заједнице за Србе на Косову и Метохији – рекао је Вучевић за Б92.

Он је додао да је политички кључни циљ Куртија да етнички очисти Косово и Метохију од Срба, а да је интерес Србије да Кфор има веће присуство на сјеверу Косова.

Коментаришући лажне приштинске вијести о умјешаности Данила Вучића, сина предсједника Србије, у догађаје у Бањској, Вучевић је рекао да је забрињавајућа синхронизација Куртија, приштинских медија, дијела српске опозиције, али и Сарајева и дијела Подгорице да брзо преносе такве лажне вијести.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар