Главно РС и матица

Вучевић: Сви су добродошли у надстраначки покрет за одбрану Србије од спољних притисака

„У ПОКРЕТУ ИМА МЕСТА ЗА СВЕ КОЈИ ВИДЕ СРБИЈУ КАО АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ“
  • Открио да ће Скупштина СНС 27. маја одлучивати и о приједлогу Александра Вучића за формирање Народног покрета за Србију крајем маја или почетком јуна
  • Указао је да је потребан државни и национални консензус да би Србија издржала притиске у вези са Косовом и Метохијом, сукобом у Украјини и другим питањима, напомињући да надстраначки покрет неће гасити политичке странке

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије и потпредсједник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је данас да је Народни покрет за Србију, чије је формирање предсједник Александар Вучић најавио за крај маја или почетак јуна, надстраначки и да су у њему добродошли сви који Србију виде као стабилну и суверену државу.

Вучевић је истакао да покрет треба да уједини и различите политичке странке, али и људе који нису чланови партија, као и да је то покрет, прије свега, за будућност државе и наше дјеце.

Вучевић је за РТС најавио да ће Скупштина СНС-а 27. маја одлучивати, између осталог, и о приједлогу предсједника Александра Вучића за формирање Народног покрета за Србију крајем маја или почетком јуна.

– Да СНС позове све оне који виде Србију као слободну и независну државу, у којој желе да Србија доноси одлуке водећи рачуна о својим државним и националним инетерсима, а не слушајући диктате са једне, друге или неке треће стране, сједећи на својој столици и мислећи својом главом – да се уједине у један надстраначки покрет, фронт за одбрану Србије прије свега у периоду који је пред нама имајући у виду све оно што се дешава у свијету, а и притиске којима је изложена Србија – указао је Вучевић.

Према његовим ријечима, Народни покрет за Србију треба да уједини организације, удружења, појединце, интелектуалце, занатлије, привреднике, раднике, земљораднике – све оне који желе заиста да буду дио продржавног српског покрета, али не искључујући ниједну нацију која је дио становништва Републике Србије.

Вучевић је указао да је потребан државни и национални консензус да би Србија издржала притиске у вези са Косовом и Метохијом, сукобом у Украјини и другим питањима, напомињући да надстраначки покрет неће гасити политичке странке.

Он је рекао да су у покрет добродошли сви они који виде Србију како је представио Вучић.

Вучевић је рекао да оснивање покрета није увод у ванредне парламентарне изборе, али да то не значи да неће бити парламентарних избора са локалним и покрајинским или кад год.

Поводом посјете Београду специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака у понедјељак и уторак, Вучевић је истакао да Србија никада није бјежала од разговора и да су сви добродошли.

Вучевић је указао да је питање свих питања гдје се стигло са Заједницом српских општина, а да се онда даље може разговарати о свим другим темама, осим о признању независности и уласку тзв. Косова у УН.

Медији преносе да би 18. март, за када је у Охриду, у Сјеверној Македонији најављен састанак на високом нивоу, могао бити „Дан Д“ у разговорима Београда и Приштине.

Вучевић поводом тога каже да се по ко зна који пут то помиње, али да тог дана нема, већ да има много тешких дана и много сложених разговора, дипломатије, одбране државних и националних интереса.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар