Главно РС и матица

Вучевић: Војска Србије започела активности по Вучићевој наредби

ПОЗВАО СРБЕ ДА НЕ НАСЈЕДАЈУ НА ПРОВОКАЦИЈЕ ДА ИХ НЕ БИ ОПЕТ ПРОГЛАСИЛИ ЗА КРИМИНАЛЦЕ
  • Министар одбране Србије нагласио: „Неко мора да разуме да нас оно што Аљбин Курти ради води ка црвеним линијама, ка потпуном колапсу дијалога, ка ескалацији на терену“

МИНИСТАР одбране Србија Милош Вучевић је потврдио да је предсједник Србије Александар Вучић потписао наредбу о подизању борбене готовости и додао да је ситуација на КиМ драматична.

– Све оно на шта је предсједник Србије Александар Вучић упозоравао данима и недјељама – да Приштина срља даље у ескалацију и спровођење терора над српском заједницом, прије свега на сјеверу КиМ, и скретао пажњу међународној заједници и посредницима у дијалогу између Приштине и Београда – показало се, нажалост, тачним – рекао је Вучевић за ТВ Пинк.

Истакао је да је Војска Србије започела активности по наредби Вучића.

– Неко мора да разуме да нас оно што Аљбин Курти ради води ка црвеним линијама, ка потпуном колапсу дијалога, ка ескалацији на терену – рекао је Вучевић.

Поручио је да ће Министарство одбране, односно Војска Србије спровести наредбу предсједника Републике Србије и урадити оно што се очекује од Војске Србије која ће бити тамо где је најтеже и бранити слободу и независност Републике Србије, слободу свих њених грађана, право на живот, право на имовину свих њених грађана.

Вучевић је поручио Србима на КиМ да буду, колико год је ситуација драматична и напета, максимално смирени, у смислу да не насједају на провокације, да не дозволе да се одигра сценарио гдје би они били приказани као неке криминалне групе или хулигани, јер је јасно да се проводи институционални терор на територији КиМ против српске заједнице.

– Хоће да спроведу до краја етничко чишћење прије свега те компактне српске заједнице на северу КИМ, да не уђемо у тај мод да смо ви вечито криви и да истовремено на достојанствен начин бранимо права и слободе на КиМ – рекао је Вучевић.

Вучевић је прокоментарисао и да зато данашњи скуп испред Народне скупштине Србије мора да буде снажна порука јединства и да је доста подјела.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар