Главно РС и матица

Вучић и Дитман: Србија и Њемачка имају најбоље односе у својој историји

ОЦИЈЕНИЛИ ДА ОДНОСЕ ДВИЈЕ ЗЕМЉЕ КАРАКТЕРИШЕ `ВЕЛИКО МЕЂУСОБНО ПОВЈЕРЕЊЕ`
  • „Највећи проблем имамо са бројем рођене дјеце. И ја позивам људе у Србији и не занима ме ко ће шта да ми каже, да ми пребаци, ко ће да ми говори да дирам у нечија права или да радим нешто лоше… Србија и ми као народ нећемо моћи да опстанемо уколико у својим главама нешто не променимо”

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић и амбасадор Њемачке Аксел Дитман констатовали су данас да Србија и Немачка имају најбоље односе у својој историји, које карактерише велико међусобно повјерење.

Предсједник Вучић је амбасадору Дитману, кога је примио у опроштајну посјету, захвалио на доброј сарадњи и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринио унапређењу односа Србије и Њемачке.

Вучић је истакао да је економска сарадња у снажном замаху и да вјерује да је повећање броја њемачких инвестиција одраз промијењене слике о Србији и њеног већег угледа у Њемачкој, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника Србије.

Он је захвалио њемачким компанијама што у Србији обезбјеђују радна мјеста за безмало 50.000 радника и изразио наду да ће њихово искуство допринијети још већем интересовању за улагање у нашој земљи.

Амбасадор Дитман је рекао да му је била част да представља Њемачку у Србији и захвалио на подршци коју су му током рада у Београду пружили предсједник Вучић и Влада.

Вучић је посебно истакао значај Берлинског процеса, који је иницирала канцеларка Ангела Меркел, за мир и стабилност на Западном Балкану.

Вучић је нагласио опредјељење Србије, да због мирне будућности наше земље и цијелог региона, ради на постизању компромисног рјешења за Косово и Метохију, које би у исто вријеме заштитило наше државне и националне интересе.

Предсједник Србије је амбасадору Дитману пожелио много успјеха на новој, одговорној дужности у Министарству спољних послова Њемачке, наведено је у саопштењу.

У Алексинцу: Срби треба да разумеју да нестајемо као нација јер имамо премало деце

БРОЈ дјеце је све мањи и мањи, упозорио је нешто касније предсједник Србије Александар Вучић, приликом обиласка реконструисаног породилишта у Алексинцу.

Србија ће, понавља предсједник, нестати као нација уколико грађани не промијене свијест о томе.

„Највећи проблем имамо са бројем рођене деце. И ја позивам људе у Србији и не занима ме ко ће шта да ми каже, да ми пребаци, ко ће да ми говори да дирам у нечија права или да радим нешто лоше… Србија и ми као народ нећемо моћи да опстанемо уколико у својим главама нешто не променимо”, поручио је Вучић након отварања реконструисаног породилишта у Алексинцу.

Он је нагласио да ће држава и Влада Србије и даље наставити да раде на подстицајним мјерама за подизање наталитета.

„Имаћемо најмодерније болнице, предивно урађене зидове, лепе кревете… све што треба да се уради и уреди, али није број деце директно пропорционалан развоју економије, напретку животног стандарда. Напротив, неретко је то обрнуто пропорционално. Зато и апелујем на свест људи”, рекао је Вучић.

Вучић каже да Срби треба да разумију да нестајемо као нација. „Џабе нам је што ћемо проблеме да решавамо, што ћемо да се обрадујемо већим платама и пензијама, за три или четири месеца већим него икада, уколико не будемо имали деце”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да инвестирање у градове и општине не значи ништа уколико не буде дјеце, и људи који ће да чувају оно што је изграђено.

Због тога је људе у Србији замолио да размисле о томе јер, како каже, „од тога ништа није важније”.

Захвалио се Драгици Николић јер је њена Фондација омогућила реконструкцију породилишта.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар