Главно РС и матица

Вучић: Из Сарајева је вођена језива кампања против Србије са ширењем мржње

КЛАРК И БАЈДЕН СУ ПРИЛИЧНО НЕМОЋНИ У СВОМ ЛОШЕМ ОДНОСУ ПРЕМА СРБИМА
  • О доласку кадета Србије у Приједор на обиљежавање 82 године од Битке на Козари на Мраковици: То је организовано читаву деценију, сваке године. Ззбог чега је сада била потребна оваква кампања из БиХ?

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је да је претходна два дана из Сарајева, без икаквог основа, вођена најпрљавија кампања против Србије и „буквално ширење мржње“.

Он је додао да је та „језива кампања“ у Сарајеву и БиХ организована уз подршку неких других служби, а против оних који представљају Србију, да би на крају министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић и министар одбране Зукан Хелез рекли да је све урађено у складу са процедурама.

Говорећи о недавном доласку кадета Србије у Приједор на обиљежавању 82 године од Битке на Козари на Мраковици, Вучић је подсјетио да је то организовано читаву деценију, сваке године, и запитао због чега је сада била потребна таква кампања из БиХ.

– Чак и ваши медији су то радили у Београду, желећи да нас представе као милитаристички настројене и као неке који желе да освајају по региону – рекао је Вучић новинарима у Рудном код Краљева.

Поводом изјаве Веслија Кларка да Вучић жели да разбије БиХ и узме сјевер самопроглашеног Косова, као и америчког предсједника Џозефа Бајдена како је НАТО бомбардовање СРЈ 1999. године спријечило етничко чишћење на овим просторима, Вучић је оцијенио да су они прилично немоћни у својој мржњи и лошем односу према Србији.

Вучић је нагласио да Србија не жели никога да осваја.

Говорећи о кампањи против пројекта „Јадар“, Вучић је рекао да је то било „право мало ремек дело најмање две западне службе“.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар