Главно РС и матица

Вучић: Курти данас није био спреман да прихвати формирање ЗСО

ОТКРИО ДА ЋЕ БОРЕЉ 18. МАРТА БИТИ У РЕГИОНУ, А ДА ЋЕ ОН ДОТАД СА ЛАЈЧАКОМ РАДИТИ „НА СТВАРИМА ЗА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈУ“
  • „Надам се да је могуће да постигнемо неке компромисе, али плашим се да ћемо остати заглављени у нечему што је одавно требало да буде испуњено“

ПРЕДСЈЕДНИК Александар Вучић изјавио је у Бриселу да је састанак био тежак, да је инстистирао на формирању ЗСО и да је договорено да се разговори наставе.

Он је рекао да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти данас није био спреман да прихвати формирање ЗСО.

– Мислим да Курти то није био спреман да прихвати сада, да ли ће у будућности видјећемо. Надам се да је могуће да постигнемо неке компромисе, али плашим се да ћемо остати заглављени у нечему што је одавно требало да буде испуњено – рекао је он.

Вучић каже да за разлику од медијских прича није било ничега посебног на разговорима.

Коментаришући састанак, рекао је да је он био уобичајено тежак и да вјерује да ће бити још много састанак у наредном периоду.

– 18. би требали да се видимо у Сјеверној Македонији, када господин Борељ посјети регион. До тада би требало са Лајчаком да причамо о стварима за имплементацију“, рекао је Вучић.

Каже да ће у документу ЕУ бити истакнута неопходност поштовања претходних договора.

Подсјећамо, у Бриселу је нешто раније одржан заједнички састанак Вучића са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, који је трајао два сата.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар