Главно РС и матица

Вучић: Неки се чуде поводом изјаве Меркелове, а она нас је `разграничила` кад је признала „Косово“

ПОТВРДИО ДА ЋЕ У СЕПТЕМБРУ У БРИСЕЛУ ОПЕТ РАЗГОВАРАТИ СА ТАЧИЈЕМ
  • „Они који су радују њеној изјави треба да знају да Меркел и цео западни свет, са малим изузецима, сматрају Косово и Метохију целовитом, сувереном и недељивом територијом и да та територија припада Албанцима у Приштини, да нема никакве везе са Србијом”
  • „Шта је друго позив на хапшење председника државе него позив на војни пуч и крвопролиће, упитао је данас председник Александар Вучић коментаришући „прозивке” појединих опозиционих представника због његових ставова о решењу косовског питања. Потом је нагласио: „То је директан, јавни позив на војни пуч и крвопролиће, на убиство врховног команданта, на његово хапшење“
  • Вучић приликом обиласка Војнотехничког института најавио да од новембра стижу увећане пензије и то за све пензионере Србије : „Значајно увећане, свима за најмање девет одсто, веће него икада раније. Мислим да ће бити задовољни, могу да очекују повећања и следеће године ако будемо радили овако добро“

ЊЕМАЧКА нас је већ „разграничила” оног тренутка када је признала цјеловито, суверено и недјељиво Косово, рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић у одговору на питање како види став канцеларке Ангеле Меркел да нема промјене граница на Балкану.

Вучић је истакао да то није ново, те да ће он наставити да се бори да нешто учини и добије за Србе и за Србију.

Изразио је чуђење што је део јавности изјаву Меркел схватио као неку нову поруку.

„Шта значи то што је Меркел рекла? То што је рекла значи само да нас је она већ „разграничила” тако што је цело Косово независна држава”, рекао је Вучић и додао да то људи треба да имају на уму.

„Они који су радују њеној изјави треба да знају да је за Меркел, као и за цео западни свет, са малим изузецима, да сви они сматрају Косово и Метохију целовитом, сувереном и недељивом територијом и да та територија припада Албанцима у Приштини, да нема никакве везе са Србијом”, додао је и указао да само из нашег угла постоји питање – чије је Косово?

„Из њиховог угла је то завршена ствар”, рекао је Вучић.

Предсједник је рекао да му је став Ангеле Меркел познат десет година, да је увијек исто говорила и да ништа није промијенила, али да није ни он.

Али, подвукао је, он ће наставити да се бори за Србе и Србију.

„А, ови који се залажу за независно и целовито Косово нека наставе да раде свој посао”, рекао је Вучић и додао да ће Срби да се изјасне, па можда и гласају за то.

Вучић је, одговарајући на питање новинара након посјете Војнотехничком институту, подсјетио да је увијек говорио да Њемачка има другачији поглед на Косово од нас.

Истакао је да људи не треба да мисле да се из њиховог угла не спори чије је Косово, да ли наше или њихово.

„Из њиховог угла то је јасно. Због тога ме је зачудила хистерија код дела људи у Србији. Разумем Соњу Бисерко, Саву Јањића, Раду Трајковић, а који су увек били за самостално Косово, далеко од Србије. Ту се ништа није ни променило. Ни код једног од њих. Исту политику су водили и воде данас.

Неко је требало да каже да је то њихова политика, да се они залажу за албанско независно Косово. Зато су се борили против тога да Србија било шта добије”, казао је он.

Вучић је рекао да су се послије укључили неки други, који су томе допринели да цијело Косово припада неком другом.

„Моја кривица је што сам се борио и имао храбрости да Меркел, Путину и Пенсу, Макрону и сваком другом тражим нешто више за Србе и Србију. Да кажем да та граница на Јарињу и Брњаку није државна граница. Извињавам се што сам се дрзнуо да се борим за свој народ”, рекао је он додајући да су га убедили да је хтео да да Косово.

Вучић: Позив на моје хапшење књишки пример позива на пуч

ШТА је друго позив на хапшење председника државе него позив на војни пуч и крвопролиће, упитао је данас предсједник Србије Александар Вучић коментаришући „прозивке” појединих опозиционих представника због његових ставова о решењу косовског питања.

„Ово је директан, јавни позив на војни пуч и крвопролиће, на убиство врховног команданта, на његово хапшење”, рекао је Вучић, те поручио да је очекивао да неко на то реагује.

Не би, додао је, да се меша у посао државног тужиоца, посебно с обзиром да је у правосуђу, како је навео још много „одливака” и „испљувака” режима у којем је главна била Демократска странка.

„Али, очекивао сам да неко реагује, јер не постоји бољи пример да се реагује, али зашто тужиоци ћуте… као што су навикли да ћуте из времена Ђиласа и ДС, кад су ћутали на крађе… не знам… али покажите ми бољи књишки пример да је реч о покушају војног и државног пуча”.

Како је рекао, мислио је раније кад је Драган Вучићевић, уредник Информера, помињао државни удар, да он претјерује, али сада каже чини се да је то било тачно.

Коментаришући позиве опозиционих лидера на његово хапшење, Вучић је рекао и да није чудно да и овдје, као и свуда у свијету, постоје фашистичке странке.

„Али, то што тај бије жене, за то мора да одговара, а што позива официре да хапсе свог врховног команданта, да ме убију, нека причају шта хоће”, поручио је.           

Вучић: Са Тачијем у септембру у Бриселу

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да је сасвим сигурно да ће се са предсједником привремених власти у Приштини Хашимом Тачијем састати почетком септембра у Бриселу, истичући да ће то бити прилика да се сагледа да ли постоји могућност за излаз из тешке ситуације у којој се налазимо.

„Таква је најава из Брисела”, додао је он одговарајући на питање новинара након посете Војнотехничком институту.

Вучић: Од новембра веће пензије за све

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић поручио је да од новембра стижу увећане пензије и то за све пензионере.

„Значајно увећане, свима за најмање девет одсто, веће него икада раније. Мислим да ће бити задовољни, могу да очекују повећања и следеће године ако будемо радили овако добро”, рекао је Вучић новинарима после обиласка Војно-техничког института у Београду.

Како је рекао, то су ствари које се раде кроз одговорне мјере, фискалну консолидацију, које дају суштински резултат.

„Пензионери су за то најзаслужнији и поднели су највећи терет да бисмо имали највећи раст у региону”, истакао је он.

Навео је и да незапосленост за Србију више није толики проблем, упозоривши да ће сада бити проблем недостатак радне снаге.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар