Главно РС и матица

Вучић обећао мостарским Србима 125.000 евра помоћи, а Додик – 100.000 КМ

БИЋЕ, ПОРЕД ОСТАЛОГ, ГРАЂЕН ПУТ У НАСЕЉУ ДАБИЋЕВИНА У МОСТАРСКОМ БИЈЕЛОМ ПОЉУ
  • Вучић је обећао и да ће Србија издвојити 300.000 евра за обнову Саборне цркве, средства којима би се могли завршити груби грађевински радови. Помоћ за остатак радова обећао је и предсједник Додик

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић обећао је 125.000 евра помоћи пројектима Срба у Мостару, а предсједник Републике Српске Милорад Додик 100.000 КМ, кажу у Координацији Срба Мостара.

На састанку представника девет удружења која чине Координацију са Вучићем и Додиком у Мостару почетком седмице споменута је изградња пута у насељу Дабићевина у Бијелом Пољу код Мостара за коју ће бити издвојено 43.000 од 125.000 евра које је обећала Србија.

Договорено је да остатак новца удружења договором распореде на пројекте и манифестације које организују, додају из Координације.

Из Координације су саопштили да су од Вучића и Додика затражили политичку подршку за рјешавање бројних проблема с којима се сусрећу и указали им да имају неравноправан положаја у Херцеговачко-неретванском кантону и граду Мостару.

Вучић и Додик су обећали значајну подршку Србима у Мостару и позвали их да дјелују јединствено, наводе из Координације.

Предсједник Србије је тада истакао да Србија жели да помогне пројектима који су од виталног значаја и затражио од Координације да раде заједно и сложно на заштити и опстанку српског народа у Мостару.

Из Координације оцјењују да ће посјета Вучића Мостару и наступ Србије, као земље партнера на Међународном сајму привреде, имати велике позитивне ефекте, како за однос Мостараца према Србији, тако и за Србе у овом граду.

„Србија је у Мостар дошла са пријатељским порукама, са најјачим саставом привредника, а од предсједника Вучића добили смо значајне поруке подршке“, наводе из Координације.

Вучић и Додик, првог дана посјете у Херцеговини, у понедјељак, 9. априла, обишли су и Саборну цркву Свете Тројице у Мостару која је у изградњи, те одржали састанак са владиком захумско-херцеговачким и приморским Григоријем.

Вучић је обећао да ће Србија издвојити 300.000 евра за обнову Саборне цркве, средства којима би се могли завршити груби грађевински радови. Помоћ за остатак радова обећао је и предсједник Додик.

Саборна црква Свете Тројице у Мостару, која је запаљена па минирана у јуну 1992. и једини је велики вјерски обејакат у БиХ који није обновљен, обнавља се највише уз помоћ Републике Српске и Србије.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар